Що потрібно знати ківерчанам після переходу на зимовий час

23 Жовтня 2017, 10:30
1524

У 2017 році перехід на зимовий час в Україні заплановано на 29 жовтня.

Про це попереджає Ukr.Media.

Так, о 4 годині ранку стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

Психологи стверджують, що переведення стрілки годинників може погіршити фізичний стан через стрес, який відчуває організм від зміни часу.

Хвороби серцево-судинної системи і схильність до депресії – якщо один із цих випадків ваш, то ви теж перебуваєте в групі ризику.

  • Ось, що потрібно знати про те, що може послідувати після переведення стрілки годинника.
  • Відповідно до низки досліджень, в перші дні після переведення стрілок на зимовий час різко зростає кількість інфарктів і самoгyбств. Перше пов’язане зі зміною тривалості сну. Уникнути небезпеки можна, спробувавши підлаштувати свій режим дня під перехід на зимовий час.
  • Самогyбства є наслідком загострення сезонної дeпресії. Психіатри стверджують, що один із багаточисельних факторів - скорочення світлового дня і відсутність сонячного світла під час пробудження. Якщо ви схильні до депресії, постарайтеся максимально скоротити кількість стресових ситуацій у своєму житті, адже будь-яка з них може зіграти роль «спускового гачка».
  • За статистикою, в перший день після переведення стрілок на годину назад зростає кількість дoрожньо-трaнспортних пригод. Якщо ви відчуваєте, що схильні до стресів, постарайтеся не сідати за кермо.
  • Найкращий спосіб захистити від негативних наслідків переведення стрілок годинника на зимовий час є сон. За кілька днів до переведення годинників краще лягати спати раніше. Хоча б на 15 хвилин. Також у цей період рекомендується уникати денного сну і пити каву в другій половині дня.
  • Поживний сніданок і прогулянка відразу після того, як сонце зійде, допоможуть «включити» в організмі потрібний час. Адже через пробудження в темряві біоритм організму порушується, пояснюють медики. А від цього, власне, й залежить робота імунної системи.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39