Диких кабанів контролюють: на Ківерцівщині посилюють нагляд за африканською чумою свиней

24 Жовтня 2017, 10:34
1416

У четвер, 19 жовтня, під головуванням першого заступника голови Ківерцівської РДА Юліана Таранчука за участю в.о. начальника Ківерцівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Михайна Ковальчука, користувачів мисливських угідь відбулася нарада, на якій було розглянуто питання проведення заходів для врегулювання популяції диких кабанів на території мисливських угідь всіх форм власності.

Про це інформує Ківерцівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.   

У Ківерцівському районі 116 365 гектарів мисливських угідь. Деякі із них межують із Рівненською областю де в жовтні місяці зареєстровано випадок африканської чуми свиней. Тому є ризик розповсюдження інфекції АЧС у дикій фауні району. Необхідно довести та в подальшому підтримувати щільність диких кабанів на рівні 4 голови на 1000 гектари території мисливських угідь.

Користувачами мисливських угідь району розроблені та затверджені графіки проведення депопуляції дикого кабана, розроблено маршрути щоденного обстеження мисливських угідь.

Згідно зі статтею 32 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» селекційний та діагностичний відстріли мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи проводять незалежно від строків мисливського сезону.

Михайло Ковальчук пояснив, що необхідно посилити контроль за циркуляцією збудника АЧС серед диких кабанів; в першу чергу проводити відстріл ослаблених і підозрілих диких свиней щодо даного захворювання. Тварина, яка добута на мисливстві, не має реалізовуватись, поки не буде результату лабораторних досліджень на АЧС.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39