У Ківерцях черги за паспортами займають з ночі

25 Жовтня 2017, 19:00
6341

Мешканці Ківерцівського району нарікають на величезні черги за паспортами у міграційній службі. Натомість у відомстві стверджують, що роблять усе можливе, аби прийняти якомога більше людей.

Про це пише Волинь24.

У редакцію видання звернулася жителька Ківерцівського району Світлана. За її словами, для того, аби отримати паспорт, потрібно зайняти «живу» чергу ще з 22:00 попереднього дня.

«Особисто я, приїхавши о 2:00 ночі, у черзі була 21-ою. Люди, які записалися і відлучилися зі списку, викреслюються, а з’явившись за годину-дві не знаходячи себе у записах створюють галас, який доходить майже до бійки», – обурилась жінка.

Вона повідомила, що прийом громадян у Ківерцівській міграційній службі з 9:00 до 12:00, а працівники встигають прийняти лише 11-14 відвідувачів упродовж дня.

Своєю чергою, завідувач міграційної служби Світлана Іващук пояснила, що така ситуація з чергами склалася не лише у Ківерцях, а й в цілому у країні, і пов’язана вона з субсидіями:

«Усім, де діткам виповнилося 14 років, телефонують і кажуть, що не буде нараховуватися субсидія. Тому такий великий наплив людей».

За її словами, документи приймають і видають відповідно до графіку роботи – з 8:00 чи з 9:00, і до кінця робочого дня.

«Ситуація складна, але ми її вирішуємо по можливості. Люди виходять з відпустки, аби прийняти і видати документи. Ми все робимо для людей. Навіть якщо до нас приходять інваліди, то ми можемо в обідню пору їх прийняти», – зауважила Світлана Іващук.

Посадовиця додала, що в середньому у Ківерцівській міграційній службі впродовж дня приймають близько 30-ти волинян.

Коментарі
25 Жовтня 2017, 23:02
Я теж здавала документи там!!!Це катастрофа!!!Все проходить ,мало того,що повільно,то ще і з усякими казусами,наприклад то повертають квитанцію про оплату,бо ніби там щось не те,то ще якісь незрозумілі дрібниці,які взагалі не актуальні!!!Вони зарання влаштовують собі обід,попри напружену чергу,яка при мені займалась ще в 21.30 вечора дня попереднього!!!Сервіс просто ніякий!Реально вони в силі приймати більше людей,просто за своєю балаканиною того не роблять!!!
25 Жовтня 2017, 23:18
Як от не розумію, чому не зробити можливість видачі внутрішнього паспорта в ЦНАПі?! Його ж створювали для полегшення доступу громадян до державних сервісів!!! Чи не так!?
26 Жовтня 2017, 22:14
Це не правда, що вони приймають документи до кінця робочого дня. Вони тільки до 12 години приймають. І не більше 15 осіб. Тому хай не розказують. Вагітні, якщо не по запису, то теж не приймуть а ще й нахамлять. І мало них цікавить, що не може жінка за станом здоров'я займати чергу з ночі та цілий день сидіти у "живій" черзі. Гіршого сервісу, ніж там я не зустрічала. Порядку ніякого.
27 Жовтня 2017, 03:38
Поправочка!!! <br/>Документи видають з 13 до 16!!!<br/>І черги більші за закордонними паспортами, якщо хтось не знає, то прийом документів на закордонні і українські паспорти, видача, вклеювання фото, або ж якщо потрібно запитати, то все в одні двері і в одну чергу. От так от у нас &quot;все для людей &quot;
27 Жовтня 2017, 04:02
Маю велику надію, що після публікації цієї статті вище керівництво зверне увагу на цю проблему, тому що зі скількома людьми з інших районів та областей я не раз спілкувалася, таке тільки у нас, в Ківерцях. Мабуть, для кращого результату і кращої роботи служби в майбутньому потрібно викликати телебачення, щоб усю їхню працю показали на всю країну, тоді можливо й буде толк. А поки, шановні користувачі ДМС міста Ківерці, мої вам співчуття, набирайтеся терпіння, висипайтеся напередодні, беріть ковдру, пляшку для розігріву, заспокійливе і гайда, займати черги для отримання паспорта!!! Так, звичайно, фото ваше у паспорті буде не дуже вдалим, оскільки, ви будете невиспані. <br/>Дай боже пані Світлані здоров'я за те, що хоч одна розумна і водночас розгублена людина звернулася хоча б у редакцію видання зі скаргою, що не залишила цю проблему на місці. Будемо сподіватися, що її вирішать. <br/>Коли я у свій час подавала документи на паспорт, то давала пропозиції, які покращили б роботу служби, однак, все на марно. Невже не можна створити запис, поки до них не дійшла цивілізація у вигляді електронної черги, зробити прийом по днях :день закордонні, день українські паспорти? Кожна установа та її керівник прагнуть порядку, але не тут. Можливо звільнити працівників разом із керівником, а на їхні місця знайти відповідальних, молодих людей, які будуть прагнути до змін та порядку в службі,які будуть, можливо й інноваторами та ініціаторами в роботі такої солідної установи, яка повинна мати хорошу репутацію? <br/>А поки, бажаю працівникам служби, щоб вони постійно потрапляли в таке становище, як користувачі їхніх послуг.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024