Голова облдержадміністрації вивчив проблеми навчальних закладів Жидичина

27 Жовтня 2017, 11:00
4877

Розповіли деталі робочої поїздки Голови облдержадміністрації Володимира Гунчика до села Жидичин Ківерцівського району.

Про це йдеться на сторінці Волинської облдержадміністрації.

Новий автобус для школярів

Радісна подія привела керівника найвищої виконавчої гілки влади в області до Жидичинської загальноосвітньої школи – вручення новенького шкільного автобуса. Слід зазначити, що придбали транспорт для школярів завдяки співфінансуванню з обласного та місцевого бюджетів, адже така потреба існувала. В закладі навчається 408 учнів із Жидичина та навколишніх сіл – Кульчин, Липляни, Небіжка, Озерце, Клепачів. На балансі школи, звичайно, є шкільний автобус, але до місця навчання доїжджає аж 230 учнів. Тому, у зв’язку із великою завантаженістю, автобус робить кілька рейсів, перший – о 7:30.

Для організації навчально-виховного процесу облаштовано 13 класних кімнат (навчається 20 класів) загальною площею 3800 м², комп’ютерний клас, бібліотеку, 2 майстерні, спортивний зал площею 288 м², актовий зал (150 місць) та їдальню на 120 посадкових місць.

Шановні друзі! Кожного дня ми робимо все, аби ви відчували себе комфортно! І цей красень-автобус стає ще одним підтвердженням того, що ми дбаємо про вас – майбутнє нашої країни. Впродовж останніх 3-4 роки, коли зовсім не очікувано той, кого ми називали "братами" вдарив ножем в спину, Україна змогла мобілізувати сили: ваші батьки, брати, діди сьогодні роблять все, аби ми мали можливість розвивати освіту, медицину, науку. Тому радий, що сьогодні цей красень-автобус може допомогти максимально наблизити вас до навчального процесу, більше не потрібно думати, як добиратися до школи. Тож нехай він ще не один рік служить вам, а ви ростіть здоровими, щасливими і в майбутньому служіть нашій Україні, – сказав Володимир Петрович.

Під час вітального слова голова Ківерцівської районної державної адміністрації Валерій Ткачук також повідомив, що в цей день відбудеться засідання Ківерцівської районної ради, де прийматимуть рішення щодо створення на базі Жидичинської школи опорного навчального закладу. Голова облдержадміністрації відзначив важливість прийнятого рішення та окреслив перспективу: додаткове фінансування із Державного бюджету, власна програма розвитку тощо. А, враховуючи реалізацію реформи децентралізації на теренах краю, це відкриває величезні можливості для місцевої громади.

Разом із тим, адміністрація школи працює над зміцненням матеріально-технічної бази, тому з метою залучення коштів постійно працюють над написанням та впровадженням проектів. Так, за словами директора Жидичинської ЗОШ Богдана Мозолюка, який працює на цієї посаді три роки, вони вже виграли та освоїли 1 млн гривень. За ці кошти замінили частково вікна на металопластикові, придбали оснащення для хімічного кабінету та класу інформатики тощо.

Відповідно до проекту «Виконання ремонтних робіт в 13 пілотних (вузлових) школах», що фінансується Агентством Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID), у 2017 році встановлено пандус та санвузли для інвалідів-візочників, утеплено понад 2 тисяч м² стріхи школи, замінено 370 радіаторів опалення на другому поверсі, замінено 65 вікон на металопластикові, оновлено «обмостку» школи (в підвал затікала вода). За спонсорські та батьківські кошти зроблено поточний ремонт у класних кімнатах та коридорах.

Під час екскурсії школою директор навчального закладу поділився проблемами, серед яких найгостріша – заміна покрівлі. Дах школи шиферний та не замінювався понад 25 років. Дирекція школи уже виготовила проектно-кошторисну документацію на суму 1 млн 800 тисяч гривень для заміни шиферу на металопрофіль. В той же час, навчальний заклад потрібно облаштувати системою водовідведення та встановити резервний котел (на даний час є лише один). А також є потреба проведення капітального ремонту спортивного залу, облаштування додаткового комп’ютерного класу тощо. Але слід відмітити, що все це стате реальним завдяки створенню Жидичинської територіальної громади.


 

Дитячий садочок мрії

Окрім того, Володимир Гунчик відвідав місцевий дитячий садочок, оглянув його потужності. Зокрема, двоповерхове приміщення побудоване у 2012 році та вміщує 4 групи, де навчається 110 дітей.

Як повідомила завідувач ДНЗ Лідія Михальчук, величезну допомогу надає сільська рада та батьки. Цьогоріч перефарбували фасад будівлі, виклали подвір’я бруківкою, працюють над ландшафтним дизайном подвір’я, оновлюється живий куточок (нині є рибки, морська свинка, папуга) та багато іншого. Але існує потреба в добудові навчального закладу, адже село розвивається та зростає рівень народжуваності.

А віднедавна в чергу на наступний рік записують вже дітей із сусідніх сіл. Тож над цим питанням працюватимуть вже депутати об’єднаної територіальної громади.


 

Коментарі
27 Жовтня 2017, 16:44
А при чім там присутні ГРИЦЮК та ДЕЙНА ?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024