Самовисуванці для Жидичина та укропівці для Цуманя: результати виборів до ОТГ

07 Листопада 2017, 14:30
1628

У двох селищних та семи сільських громадах на Волині найбільше депутатських мандатів здобули кандидати, висунуті для участі у виборах шляхом самовисування.

Такими виявились результати аналізу складу новообраних сільських та селищних рад Громадянської мережі ОПОРА, пише Конкурент.

У Колківській і Турійській селищних, Боратинській, Велимченській, Городищенській, Дубечненській, Жидичинській, Сереховичівській та Смідинській сільських об'єднаних територіальних громадах найбільше депутатських мандатів отримали кандидати, висунуті для участі у виборах шляхом самовисування. Ще у семи ОТГ – Головненській, Іваничівській, Луківській і Цуманській селищних, Зарічанській, Копачівській і Оваднівській сільських – найбільше мандатів отримали висуванці політичної партії "Українське об'єднання патріотів «УКРОП».

Натомість у Любешівській селищній громаді перемогу на виборах здобули кандидати, висунуті для участі у виборах Аграрною партією України, а у Рівненській
сільській ОТГ – висуванці "Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Схожими є результати виборів відповідних сільських та селищних голів ОТГ. За результатами виборів у 14 з 18 громад перемогу на виборах здобули кандидати-самовисуванці. Ще у трьох ОТГ – Колківській і Турійській селищних та Рівненській сільській – на виборах перемогли висуванці «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», у Іваничівській селищній – висуванець партії «УКРОП».


Загалом, у 18 сільських та селищних об'єднаних територіальних громадах у Волинській області кандидати-самовисуванці здобули 128 депутатських мандатів (32.3%), висуванці політичної партії «Українське об'єднання патріотів «УКРОП – 119 мандатів (30%), висуванці ВО «Батьківщина» – 46 (11.6%), «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» – 32 (8%), Аграрної партії України – 27 (6.8%), ВО «Свобода» – 20 (5%), «Об'єднання «Самопоміч» – 6 (1.5%), «Громадянської позиції» – 5 (1.3%), Радикальної партії Олега Ляшка, «Наш край» та Народного Руху України – по 3 депутатські мандати (0.8%).

Зазначимо, що за результатами голосування 29 жовтня у двох округах в Луківській об'єднаній територіальній громаді (№ 10 і № 21), в одномандатному виборчому окрузі № 12 в Турійській ОТГ та ОВО № 5 у Смідинській громаді територіальним виборчим комісіям не вдалось визначити переможців, а тому там відбудеться повторне голосування.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39