Дев'ятикласники ківерцівської школи обговорили проблеми булінгу серед підлітків

25 Листопада 2021, 15:25
Прокурор Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури розповідає дев'ятикласникам про булінг 1324
Прокурор Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури розповідає дев'ятикласникам про булінг

У рамках проєкту «Боротьба з насильством щодо дітей України» та з нагоди Всеукраїнської акції «6 днів проти насильства» з учнями 9 класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 міста КіБулінгверці провели профілактичний захід щодо запобігання насильства.

Зустріч відбулася 24 листопада. Про це інформує пресслужба Ківерцівської міської ради у фейсбуці.

Прокурор Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури Сергій Янковський спільно з головною спеціалісткою відділу «Служба у справах дітей» Ківерцівської міської ради та її виконавчого комітету Інною Тетюрко поінформували старшокласників, що таке цькування, дали поради як уникати булінгу та яка відповідальність передбачена за нього.

Обговорили проблеми насилля, жорстокості у підлітковому середовищі та їх наслідки. Юнакам та дівчатам розповіли як діяти та до кого можна звернутися в ситуації, коли ти став жертвою цькування.

Також підліткам повідомили, яка відповідальність чекає на булерів. Вони роз’яснили учням, що таке булінг, його основні прояви, форми, хто найчастіше стає жертвами таких дій та попередили, до яких наслідків може привести замовчування дитиною факту вчинення відносно неї фізичного та морального насилля.

Прокурор підкреслив, що не можна закривати очі навіть на найменший прояв цькування, адже розібратися з ситуацією можна лише спільними зусиллями, якщо вчасно звернути на неї увагу.

Під час зустрічі представник служби у справах дітей закликала підлітків ніколи не замовчувати про випадки цькування у школі, негайно інформувати шкільного психолога, вчителя, батьків, службу у справах дітей, або телефонувати за номером 0 800 500 335 на Національну «гарячу лінію» з питань протидії насильству та захисту прав дитини.

Читайте також: Для шкіл Ківерцівської громади придбали нову техніку

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024