Ківерцівська «Бригада»: двоє молодиків побили та заживо поховали чоловіка

25 Листопада 2021, 17:04
Затримання двох молодиків у Ківерцях 3438
Затримання двох молодиків у Ківерцях

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області, слідчі відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, слідчий управління обласної поліції та ківерцівський поліцейський встановили зловмисників, які побили та заживо похоронили чоловіка у Ківерцях.

Двох причетних громадян 24 листопада затримали. Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Затримані молодики – місцеві мешканці 23 та 30 років.

Правоохоронці встановили мотиви вчинення тяжкого злочину та відтворили хронологію подій.

У потерпілого виник конфлікт із місцевим мешканцем, який був винен йому гроші. Аби його «вирішити», боржник звернувся до спільних знайомих. Призначивши потерпілому зустріч за місцем мешкання одного із місцевих жителів, двоє громадян упродовж трьох годин його били. При цьому вони стріляли зі зброї над головою чоловіка, відібрали його телефон і автомобіль.

Надалі вивезли його на кладовище. Застосовуючи фізичну силу, змусили потерпілого викопати «могилу» та закидали його ґрунтом.

Чоловіку вдалося вибратися й він звернувся за допомогою до поліцейських.

Наразі у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано двох осіб. За місцем їх проживання оперативники та слідчі провели невідкладні слідчі дії та вилучили речі, які підтверджують злочинну діяльність затриманих.

Наразі затриманим уже повідомили про підозру за частиною 2 статті 187 (розбій) та частиною 2 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Після проведення необхідних слідчих дій їх дії можуть бути додатково кваліфіковані.

Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Також встановлюються особи, які можуть бути причетні до цього злочину. За скоєний злочин волинянам може загрожувати до 10 років ув’язнення.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура.

Читайте також: Жителька Тростянця під виглядом працівниці соціальної служби грабувала пенсіонерів у Ковелі

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39