На Ківерцівщині хочуть удвічі збільшити стипендію для обдарованої молоді

10 Листопада 2017, 16:34
1678

Одним із пріоритетних напрямків діяльності відділу освіти РДА є забезпечення реалізації районної Програми роботи з обдарованою молоддю на 2017 рік. Про виконання Програми інформував на щомісячній апаратній нараді начальник відділу освіти Микола Грибук.

– У 2017 році на Програму роботи з обдарованою молоддю виділено 77 тисяч 420 гривень. У І кварталі використано – 8,5 тис грн., у ІІ кварталі – 39,2 тис грн., у ІІІ кварталі – 12,6 тис грн. Всього використано за 3 квартали  понад 60 тис грн..Впровадження механізму адресної підтримки обдарованої молоді здійснюється  шляхом виплати  одноразової стипендії  переможцям обласних та Всеукраїнських олімпіад та конкурсу – захисту НДР МАН. За підсумками 2016- 2017 навчального року  чотири учні отримали одноразову стипендію у розмірі 1000 гривень. Стипендіатами стали: Васильєв Микола, ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці; Хомяк Вікторія, ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці; Мурава Артем, учень ЗОШ І-ІІІ ст. смт Цумань, Наумчук Юлія, учениця НВК «Ківерцівстка ЗОШ І ст.-Ківерцівська районна гімназія». Окрім того, щорічно проводиться свято - вшанування переможців районних та обласних олімпіад, конкурсів, змагань та фестивалів, на якому   преміюються обдаровані діти згідно їх досягнень, а також педагогів, які підготували переможців обласних та всеукраїнських олімпіад, турнірів, конкурсів. - зазначив у доповіді Микола Васильович.

Голова райдержадміністрації зауважив, що в районі багато талановитих і обдарованих дітей, яких потрібно заохочувати,  створювати їм гарні умови для розвитку здібностей, – повідомляють у відділі з питань організаційної роботи, внутрішньої та інформаційної політики РДА.

– Щороку у травні ми відзначаємо обдарованих дітей, призерів олімпіад та конкурсів обласного, Всеукраїнського рівнів. Сьогодні потрібно збільшити суму стипендії, яку отримують ці діти від голови РДА та голови райради. Стипендія повинна бути суттєва, хоча би 2 тисячі гривень, – запропонував Валерій Ткачук.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024