Басейн, дороги, активності для дітей: які проблеми турбують жителів Ківерцівської громади

03 Грудня 2021, 16:02
Торговий центр в центрі Ківерців 2741
Торговий центр в центрі Ківерців

Серед проблем, якими занепокоєні жителі Ківерцівської громади, є питання погані дороги як в місті, так і в селах, відсутність або несправність вуличного освітлення, відсутність розваг та активностей для дітей та підлітків і ще багато чого.

Такі думки висловили мешканці Ківерцівщини в онлайн-опитуванні Район.Ківерці у фейсбуці. Ми цікавилися у читачів, які проблеми міста та сіл турбують їх найбільше, що б вони хотіли покращити чи змінити у громаді.

Так, жителі краю стурбовані неналежним станом міського парку Ківерців.

«Потрібно довести до порядку парк, дитячий майданчик, сміття хоч інколи забирати з парку», – відповів у коментарях користувач Дімас Бас.

«Пропоную привести в належний стан наш парк, якщо його можна назвати парком! Він в жахливому стані, навіть пройтися не можна нормально, щоб не спіткнутися. А як коляскою проїхати...?», – зазначила у коментарях користувачка Анжела Залога.

Читачі Район.Ківерці також висловлювалися щодо активностей для дітей громади.

«Дуже мало гуртків для малих діток. Танці, гімнастика. Потрібно везти в Луцьк», – прокоментувала опитування у фейсбук-спільноті «Теревені Ківерці» користувачка Дарія Пілярська.

«Певно активностей для дітей недостатньо. Ідучи вулицею Жовтневою, активність дітей бачу на колишньому заводі продтоварів, всипаного сміттям і мішками з відходами. Питання: і чим там молодь займається? Чому вже стільки часу влада нічого не вирішує?», – розповіла під дописом у фейсбук-спільноті «Ківерці» користувачка Valentyna Kovalko.

«Є купа великих занедбаних приміщень, зробіть дітям басейн. Він і для здоров'я, і для проведення вільного часу. Не всі мають змогу возити дітей в Луцьк. А теперішні діти мають криві, горбаті спини», – прокоментувала на сторінці Район.Ківерці користувачка Олеся Винарська.

Також жителі Ківерців наголосили на важливості громадських вбиралень в місті.

«Дітям у місті бракує не тільки майданчиків, але й туалетів. Спробуйте щось вигадати, коли вашій дитині захотілося в туалет, коли ви вийшли у місто навіть не на майданчик, а просто прогулятися...», – зазначила у публікації Район.Ківерці користувачка Зоя Свиридюк.

Жителі Ківерцівської громади також скаржаться на велику кількість безпритульних собак, які нападають або ж не дають спокійно рухатися автомобілем чи велосипедом.

«Потрібно обов'язково заключити договір з комунальним підприємством «Ласка» про безпритульних собак, котиків і про безоплатну стерилізацію. Не кожен має кошти на операцію, а потім викидає на вулицю і безпритульних, і домашніх. Хто хоче щоб була стерилізація, тільки тоді їх буде менше в місті», – поділилася ідеєю в коментарях під опитування користувачка Ліда Вашкевич.

Питання водопостачання також згадувалося у коментарях під дописами Район.Ківерці.

Також один із коментаторів розповів про стан ківерцівської автобусної станції.

«А те, що в Ківерцях на автостанції немає автостанції? Нещодавно чекав передачу сільським автобусом, думаю зайду уточню, коли прибуває потрібний рейс. Заходжу в двері, ті що під написом «Автостанція», а там тюль та штори продають. Подумав, що там навряд чи мені допоможуть. Запитав в людей, що чекали на вулиці. Отож, немає навіть приміщення, де ті люди змогли б в теплі чекати на свій автобус. Добре хоч дві лавки на вулиці стоять. Чого раніше таке поняття як «зал очікування» було, а зараз кожен метр забитий ларьочками?», – прокоментував користувач Роман Петрович.

Дуже багато адрес міста та села, автодоріг між селами громади написали занепокоєні жителі Ківерцівської громади під опитуванням. Обсяг робіт величезний, адже ремонту потребують дуже багато міських вулиць. Також краяни зазначають, що через стан доріг між селами деякі водії автобусних маршрутів іноді скасовують рейси.

Вулиця Міцкевича у Ківерцях. Фото користувачки Тетяни Лаговської
Вулиця Міцкевича у Ківерцях. Фото користувачки Тетяни Лаговської

Вулиця Смолярня у Ківерцях. Фото користувача Романа Марчука
Вулиця Смолярня у Ківерцях. Фото користувача Романа Марчука

Та сама ситуація з відсутністю або несправністю вуличного освітлення на вулицях громади. Часто згадували відсутність нормальних тротуарів та вимкнення вуличних ліхтарів ще до світанку. У вечірню пору ліхтарі також не завжди вчасно ввімкнені.

«Навіщо вимикати освітлення вранці по вулицях Київська, Паркова, Миру та й взагалі в місті? Адже люди саме в період 6:30-7:20 години ідуть на роботу, а на вулиці ніч темна, нічого не видно. Невже не можна було б вимикати освітлення пізніше? Принаймні о 7:30?», – обурилася у коментарях користувачка Анжела Залога.

Ківерчани скаржаться на обслуговування в лікарні і якість надання послуг. Йдеться не про сімейну медицину.

На сторінку Район.Ківерці у фейсбуці написала занепокоєна жінка й розповіла про ситуацію в її рідному селі:

«У селі Омельне на кладовищі старі дерева в дуже аварійному стані. Неодноразово зверталися до старости села, щоб вирішити проблему, але безрезультатно. Буде прикро, якщо ці дерева впадуть та пошкодять пам'ятники, які зараз коштують не дешево. Невже так важко їх позрізати? Чи коли накоять лиха, тоді будуть шукати крайнього», – розповіла користувачка Світлана Волосюк, яка нині проживає у Луцьку, а її старенька матір залишилася в селі.

Жителі Ківерців та громади висловили свої побажання щодо покращення життя в місті:

  • каналізування міста;
  • спортивний майданчик біля озера Молодіжне;
  • заміна труб водопостачання;
  • дитяче кафе;
  • нормальне обслуговування в громадському транспорті;
  • впорядкування кладовищ;
  • облаштування пішохідного переходу через залізничний переїзд, бо міст непрактичний;
  • дитячий майданчик в селі Словатичі;
  • більше аптек та оптик в місті та селах;
  • облаштування лавочок;
  • прибрати стихійні смітники;
  • облаштування «лежачих поліцейських» по місту, біля шкіл та дитсадочків Ківерців та громади;
  • встановлення світлофорів на важливих ділянках;
  • тверде покриття на стадіонах шкіл та тротуарах;
  • ремонт дорожнього покриття між селами громади;
  • освітлення всіх територій населених пунктів Ківерцівської ТГ;
  • ремонт старих дитячих майданчиків у громаді.

Частина відповідей зібрана з фейсбук-спільнот Ківерцівської громади, куди поширили опитування.

Район.Ківерці звертатиметься за коментарями до уповноважених осіб, щоб дізнатися, як місцеве самоврядування працює чи працюватиме над проблемами, які турбують жителів Ківерцівської територіальної громади.

Читайте також: У Ківерцівській громаді встановлюють камери відеоспостереження

Коментарі
05 Грудня 2021, 12:09
Таке враження що всі прикриваються дітьми, що для них нема ні туалетів ні майданчиків ніби бля дорослих не треба ні туалетів ні спорт майданчиків чи нормальних доріжок в пару.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром