Пам'ятник воїнам Першої світової війни під Жидичином внесуть до системи охорони пам'яток

10 Грудня 2021, 13:08
Перша світова війна. Підрозділ Робітничо-селянської червоної армії на марші, з амуніцією Російської імператорської армії 1133
Перша світова війна. Підрозділ Робітничо-селянської червоної армії на марші, з амуніцією Російської імператорської армії

Пам’ятник українським воїнам, які загинули у боях під Луцьком у роки Першої світової війни, внесуть у систему охорони нерухомих пам’яток України.

За відповідне рішення проголосували депутати Волинської обласної ради під час чергової сесії 9 грудня. Про це повідомила кореспондентка Район.Ківерці з місця події.

Даний пам’ятник знаходиться поблизу села Жидичин.

У роки Першої світової війни Волинь була одним із головних театрів бойових дій. Територією сучасної Волинської області проходив Східний фронт, що призвело до того, що в області є чимала кількість пам’ятників, присвячених саме подіям 1914-1918 років.

У системі охорони нерухомих пам’яток України відсутня інформація стосовно статусу даного пам’ятника, тому на сесії облради вирішили забезпечити взяття вищевказаного пам’ятника на облік та надання йому охоронного статусу відповідно до законодавства України з метою збереження цього об’єкту для подальшого вивчення, дослідження та запобігання руйнації.

Читайте також: Ківерцівський медичний коледж зупиняє своє існування

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024