Луцьк – Маневичі: як поблизу Ківерців створюють екостежки

17 Грудня 2021, 15:10
Луцьк - Маневичі: як на Волині створюють екостежки 1247
Луцьк - Маневичі: як на Волині створюють екостежки

Екологічна стежка або лісовий маршрут стала одним із улюблених місць відпочинку жителів Ківерцівської територіальної громади та гостей Волині. Локація дуже зручна: траса ЛуцькМаневичі, за кілометр від Ківерців

Про це пишуть на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Унікальність маршруту в тому, що він недалеко від міста та адаптований для пішохідних прогулянок. До уваги відвідувачів – інформаційні стенди з даними про тварин та рослини, які можна побачити в цій частині лісу.

Волинський ліс
Волинський ліс

«Це ініціатива начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка. Завдяки ній облаштовуємо місця для відпочинку. Це допомагає зробити регіон туристично привабливим як для місцевих жителів, так і для туристів», – розповідає головний лісничий ДП «Ківерцівське ЛГ» Богдан Васюхник.

На Волині створюють нові екомаршрути
На Волині створюють нові екомаршрути

З його слів, другою надважливою якістю маршруту є інформативність. Умовно її можна розділити на пізнавальну та просвітницьку. Кожному із видів відповідають свої об’єкти на маршруті та знаки. Натуральні об’єкти виступають джерелом переважно пізнавальної інформації – це види рослин, тварин, форма рельєфу, ґрунту. Найбільшою популярністю у дітей та дорослих користуються біологічні об’єкти: рослини, гриби, тварини.

Екомаршрут на Волині
Екомаршрут на Волині

Усі цікаві об’єкти природи позначаються відповідними табличками. А інформаційні щити, встановлені на певних проміжках і поблизу найцікавіших об’єктів, дозволяють швидко отримати відповідну інформацію та спрямувати рух відвідувачів за вказаним маршрутом. Для перепочинку ми встановили зручні лавки, зазначає лісівник.

Для створення таких стежин існує рід вихідних положень. Доцільним є прокладати подібні маршрути поруч із інтенсивно відвідуваними рекреаційними зонами. Це дозволяє направити потік відпочивальників за певним маршрутом, де люди не просто прогуляються, але й зможуть оновити свої природознавчі знання.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024