Ківерцівським безробітним провели «Зимову Агрошколу»

22 Жовтня 2017, 16:50
858

У Ківерцівському районному центрі зайнятості провели перше заняття ХХ сезону в рамках освітнього проекту «Зимова Агрошкола».

Про це Район.Ківерці повідомляє провідний фахівець з питань зайнятості Любов Мартинюк.

Учасниками заходу стали Наталія Тутейко – начальник відділу агропромислового розвитку управління інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку Ківерцівської РДА, консультант – практик Євген Зубенко  та безробітні  громадян з сільської місцевості.

Любов Мартинюк розповіла про дев’ятирічний  досвід реалізації освітнього проекту, його результати та успішність, презентувала тематику занять десятого сезону «Зимової агрошколи». Це заходи, які збирають велику аудиторію слухачів з сільської місцевості для проведення занять і мають величезний попит як серед незайнятого так і зайнятого населення. Адже саме ці заняття допомагають у веденні особистого селянського господарства, піднятті якості продукції, отриманні високих врожаїв. Фахівець центру зайнятості порекомендувала присутнім нинішню зиму  використати для інформування та навчання,  максимально скориставшись освітніми послугами даного проекту з метою поповнення своїх знань у сфері ефективного господарювання на землі. «Зимова агрошкола» – це перспективний проект, який мотивує громадян до самозайнятості та сприяє аграрному розвитку району.

Про основні  напрямки  діяльності та заходи до  Комплексної програми підтримки галузі АПК на 2016 – 2020 роки  розповіла  Наталія Тутейко. Значну увагу вона приділила підтримці галузі тваринництва, фінансовому стимулюванні особистих селянських господарств району, підтримці галузі рослинництва. Надала інформацію про дотаційні програми, що діють в даних галузях та ознайомила з фермерами, що скористались дотаційними програмами та досягли значного успіху.

Про «Особливості вирощування різних сортів картоплі розповів  консультант-практик Євгеній Зубенко, який вже понад 20 років займається даним видом діяльності. Були розглянуті такі питання як: агротехнічні заходи до обробки  землі і підготовка  грунту до посадки картоплі, сортовідведення в картоплярстві, специфіка догляду та захисту від хвороб і шкідників та інше. Сортів картоплі зараз дуже багато, але, розповідав пан Євген,  вже за випробувані варіанти.

Для кращого засвоєння інформації наш гість презентував присутнім сорти картоплі, яку вирощує сам, такі як: Лагуна, Карера, Синєглазка та Бела-Росса. Євгеній Костянтинович  досить доступно та цікаво розповів присутнім про організацію та застосування інтенсивної технології вирощування різних сортів картоплі на присадибних та дачних ділянках. Велику увагу звернув на те,  що  від сорту та якості насінневої картоплі залежить врожай. Сподіваємося, що отримані знання учасники заходу зможуть плідно впровадити вже цієї весни в своїх господарствах.


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024