Друге засідання сесії в Цуманській ОТГ: обрали членів виконкому та заступника голови

22 Листопада 2017, 17:13
4065

На другому пленарному засіданні першої сесії ради Цуманської об’єднаної територіальної громади вирішували кого делегувати у виконавчий комітет ОТГ, хто буде заступником голови та хто буде розробляти стратегію розвитку Цуманської ОТГ на 2017-2020 роки.

Про це Район.Ківерці інформує прес-служба Волинського УКРОПу.

Нагадаємо, 29 жовтня в Цуманській ОТГ відбулися вибори голови і депутатів громади. До Цуманської ОТГ ввійшли три сільських ради – Берестянська, Холоневичівська та Липненська і Цуманська селищна рада. Загальна кількість населення – більше 10 тисяч людей. На виборах головою громади обрали Цуманського селищного голову Анатолія Дорощука.

Зокрема, депутати проголосували за кандидатуру заступника голови Цуманської об’єднаної територіальної громади  Галину Трохимчук. Жінка працювала з нинішнім головою ОТГ Анатолієм Дорошуком з 2015 року і має багато планів щодо роботи в новоствореній об’єднаній громаді.

«Мені хочеться облаштувати центральну площу в Цумані, хочеться дороги зробити. Хочеться щоб у нас був європейський ЦНАП, щоб у розвиток громади вкладали кошти іноземні інвестори. Ми працюємо над цим. Звісно, що не все зразу вийде, але це все буде, адже ми маємо гарні приклади», – ділиться задумами Галина Трохимчук.

До слова, заступників у Цуманського голови буде двоє, але другого, пояснюють у сільраді, візьмуть вже із початку 2018 року.  Що ж до виконавчого комітету, то  до його складу увійде 15 чоловік.  Це будуть не тільки працівники сільської ради, але й активісти, яким не байдуже майбутнє громади.

«Я йшов на вибори від села Кадище, тому що хочу там зробити дорогу. В цьому населеному пункті працює підприємство, яке сплачує шалені суми податків в державний бюджет, проте ситуація із інфраструктурою не змінюється роками. Вірю, що спільними силами голови, депутатів та мешканців об’єднаної громади ми зможемо зробити так, щоб наша ОТГ процвітала», – переконаний депутат Цуманської ОТГ Олег Рабчун.

Розробкою стратегії розвитку Цуманської ОТГ крім голови, заступника та секретаря об’єднаної громади, будуть займатися старости сільрад ОТГ, директори шкіл селища Цумань, сіл Берестяне, Липне, Холоневичі, краєзнавці, депутати, лікарі, освітяни та підприємці.

«Ми збиратимемо інформацію із різних підприємств, установ та з усіх сіл. Можливо, в людей будуть ідеї та власні бачення того, як розвиватиметься ОТГ. Будемо спільно думати, як та в якому ключі розвивати нашу громаду», – наголосив голова Цуманської ОТГ Анатолій Дорошук.




 

Коментарі
23 Листопада 2017, 01:47
Доброго вечора! У мене лише одне прохання! Збудуйте спортивні майданчики, стадіони, спортзали приведіть до ладу! Тому що у селах основний вид спорту - піднімання чарки і мордобій! Бажаючих займатися спортом є багато, тільки де? У спортзалі 9х9, який не освітлюється і підлога прогинається?
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024