У Ківерцівському краєзнавчому музеї представили експозицію «Розгойдані дзвони пам’яті»

24 Листопада 2017, 17:00
1692

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у Ківерцівському краєзнавчому музеї оформлено виставку «Розгойдані  дзвони  пам’яті». 

Про це йдеться на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

Цьогорічна виставка  нагадує  ключові  етапи, рухи  та  плоди Революції  Гідності. Тут представлені світлини героїв Небесної Сотні, речі самозахисту майданівців – протигаз, каски, бруківка, листівки. А ще зі стін пильно вдивляються у душу очі Героїв України – ківерчан: Юрія Сидорчука, Василя Мойсея, Івана Тарасюка.                                                                        

Гідне місце у виставці посіли особисті речі Вікторії Романчук – ківерчанки, що отримала поранення у дні найжорстокіших протистоянь.  Від розриву шумової  гранати  юнка отримала контузію і 50 рваних ран на молодому тілі.                                                                                                               

На відкриття виставки завітали молоді вчителі хімії, біології – учасники методичної вітальні, зорганізованої відділом освіти Ківерцівської РДА.   

«Під час Майдану кожен з нас проявив себе по-своєму, з’явилась безліч ініціатив, окремі з яких представлені сьогодні на виставці, присвяченій особливій події, що змінила життя всієї країни і продовжує його змінювати», – розповідає директор Ківерцівського краєзнавчого музею Степан Войчик.      

«Події листопада 2013 року сколихнули всіх хто мав серце, у кого був розум. Це був марш мільйонів, це був марш гідних людей. Це була революція Гідності для усіх нас. Люди розуміли, що так далі бути не може. Це історія, яка сколихнула  Європу, історія -  яка сколихнула  весь світ», – говорить начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Єлізавета Левчук.

 Запрошуємо відвідати Ківерцівський краєзнавчий музей та згадати мужність всіх учасників Революції Гідності, їх прагнення жити у гідній державі, де немає насильства, корупції.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024