У Прилуцькому розвалюється нова дорога

26 Листопада 2017, 13:53

Дорога в Прилуцькому – бракована. Купи землі горе-працівники залишили просто на людських подвір'їях, а нещодавно зроблене дорожнє покриття розсипається на очах.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

У Прилуцькому мешканці вулиці Богуна готуються до зими з острахом: проблемою для людей стала новенька дорога. Зі слів місцевих мешанців, її зробили за принципом «для сільської місцевості підійде».

Новий афальт у селі вже вкрився тріщинами та розсипається на очах. Крім того, на перехресті, яке веде у вулицю, де одразу п'ять будинків, дорожники становили бордюр, а на узбіччі залишили гори землі. Після такого ремонту тоне у багнюці і дитячий майданчик.

Жителі громади розповідають, що написали звернення до Луцької міської ради. Мовляв, вона має контролювати, як ремонують дорогу в Прилуцькому. Та додають, що депутати сільради навіть не знають, хто виконує роботи. Натомість дехто з місцевих зауважує, що влада на місцях теж має бачити, що робиться у їхньому ж населеному пункті.
 

«Арчибасов (Валентин Арчибасов – сільський голова Прилуцького, ред.) або хтось його кришує, або хтось тисне на нього. У лікарню наші діти йдуть до Луцька, до школи та содочків також туди. А він каже, що податки в міський бюджет «платити не буде», – розповідає місцевий мешканець.

Як вдалося з'ясувати журналістам, дорожні роботи у Прилуцькому виконує ПП «Ространс». Виконавця робіт визначали через сервіс «ProZorro». Згідно з документами, фірма-переможець пропонувала найвищу вартість на виконання робіт. Замовником робіт вказана Прилуцька сільрада, тож, відповідно, саме вона мала б контролювати хід та якість виконання робіт.

Проте, як розповів сільський голова журналістам, він ще в курсі того, що відбувається на вулиці Богуна.
 

«Я там проїжджав, а так щоб ходити і приглядатися, то не приглядався», – каже Валентин Арчибасов. Та додав, що для оцінки ситуації треба викликати комісію. Проте, коли саме буде скликана ця комісія, сільський голова розповісти не зміг.
 

Тож в результаті, дорога низької якості є, а відповідальних не знайти. Натомість місцеві депутати навіть не знають, що виконавці робіт, зі слів місцевих, пропонували за 700 гривень в їх кишеню вимостити заїзд у двір. А хто не заплатив – отримав бордюр у воротах.

Про об'єднання з Луцьком у Прилуцькому не говорить лише лінивий. Цією темою спекулюють на всі боки. Мовляв, перед містом стоять вимоги, і дорога серед них.

На такі заяви у Луцькій міській раді реагують з подивом, та пояснюють, що об'єднання - взаємовигідний процес. І є не вимоги, а спільні проекти. Та додають, що ремонт дороги було виконано на умовах спів фінансування, і з міського бюдету на неї, фактично, дали гроші, які вже певній фірмі спрямувала саме сільська рада. Зауважимо, таким підходом у Луцькій міській раді шоковані, адже 2 мільйони з бюджету спрямували на дорогу в Прилуцькому, натомість гроші виявилися просто «викинутими на вітер».