На замітку ківерчанам: як швидко заснути

26 Листопада 2017, 14:30
1591

Через напружений робочий графік, ми майже завжди не висипаємось. У більшості випадків це призводить до того, що вже навіть лягаючи спати – ви довго крутитесь у ліжку і ніяк не можете заснути.

Про це пише Кордон.

Пропонуємо кілька порад, які допоможуть вам швидко заснути та спати міцно усю ніч.

Режим сну

Дотримуйтесь режиму сну. Навіть якщо вам потрібно прокинутись раніше і ви ляжете в ліжко раніше – заснути у вас не вийде. Стрес від безуспішних спроб приспати себе зусиллям волі, навпаки, призведе до того, що ви будете засинати довше звичайного – і в результаті на сон залишиться часу навіть менше, ніж в разі, якби ви дотримувалися свого звичайного режиму.

Келих вина за вечерею, але не перед сном

Так, від алкоголю часто хилить на сон. Але пити багато, та ще й безпосередньо перед сном – погана ідея. Це призведе до того, що ви швидше за все будете постійно прокидатися серед ночі, та й вранці встанете раніше, ніж збиралися.

Відмовтесь від вечірніх тренувань

Хоч ви і відчуєте себе абсолютно втомленими після тренування, мозок буде дуже збуджений від отриманого навантаження. Ця напруга і висока внутрішня температура не дадуть вам вчасно заспокоїтися і нормально заснути. Намагайтеся закінчувати заняття не пізніше ніж за чотири години до сну.

Провітрюйте кімнату перед сном

У прохолодному приміщенні ми засипаємо швидше і спимо міцніше – це пов’язано з особливостями нашого організму. Справа в тому, що в процесі засипання внутрішня температура тіла знижується, і чим швидше це відбудеться, тим швидше ви заснете.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром