У Ківерцях відбувся тенісно-шашковий турнір пам'яті Маркіяна Бурака

14 Січня 2022, 12:32
У Ківерцях відбувся тенісно-шашковий турнір пам'яті Маркіяна Бурака 1130
У Ківерцях відбувся тенісно-шашковий турнір пам'яті Маркіяна Бурака

ХІ тенісно-шашковий турнір, присвячений пам’яті Маркіяна Бурака, відбувся 12 січня у приміщенні Ківерцівської дитячо-юнацької спортивної школи.

Про це повідомили у Ківерцівській міській раді.

Уже стало доброю традицією у Ківерцівській громаді вшановувати пам’ять видатних особистостей різними заходами.

Вчинок М.Бурака, вчителя фізичного виховання, є хорошим прикладом героїзму, який ціною власного життя, проявивши мужність, рятував життя своїх учнів у крижаній воді.

Згодом Маркіян Омелянович був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

На урочистому відкритті турніру учасників змагань привітав міський голова Олександр Ковальчук та побажав перемоги на змаганнях, підкорення життєвих та спортивних висот та наголосив, що ми пишаємось такими людьми, будемо шанувати і пропагувати даний турнір із запрошенням до участі спортсменів інших громад.

Безпосередньо про трагічну дату 16 лютого 1998 року і події, які трапились на водоймі поряд зі школою розповіла директор гімназії с.Муравище Ірина Козачук.

У змаганнях взяли участь 12 команд. Учасники змагались у двох видах програми: шашки (дівчата), настільний теніс (юнаки та вчителі шкіл) з підведенням загальнокомандного заліку.

В особистому заліку з настільного тенісу серед юнаків місця розподілилися наступним чином:

І місце Максим Чернота, ІІ місце – Ілля Жуковський, ІІІ місце – Артем Панасюк; у дівчат (шашки): І місце зайняла Юлія Михайлюк, ІІ місце – Анастасія Яворська, ІІІ місце – Юлія Оліферчук.

Серед освітян в настільному тенісі І місце – Яна Кольцова, ІІ місце – Андрій Струсь, ІІІ місце – Олег Біднюк.

Переможцем у загальному заліку стала команда ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м.Ківерці, друге місце виборола команда гімназії №5 м.Ківерці, третє місце у команди ЗОШ І-ІІІ ст. с.Суськ.

Переможців в особистому заліку нагородили дипломами, медалями та пам’ятними подарунками. Команди-переможці отримали кубки, дипломи, цінні подарунки від Ківерцівської міської ради. Дизайн дипломів розробив ківерчанин Олександр Полійчук.

Читайте також: Оличан та гостей селища запрошують на різдвяну програму

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024