Ківерцівський центр зайнятості вчить вирощувати гриби та квіти

28 Листопада 2017, 09:00
2534

В рамках проекту «Зимова агрошкола» в Ківерцівському районному центрі зайнятості відбулися тренінги за участю Волинського обласного учбового центру АПК  на теми «Квітникарство» та «Вирощування грибів (печериці,гливи)».

Про це Район.Ківерці повідомида провідний фахівець з питань зайнятості Любов Мартинюк.

Проводила заходи  Людмила Сичук – кандидат технічних наук, завідувач відділу рослинництва та селекції Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції.

Людмила Василівна, використовуючи презентації, розповіла про розмноження, посадку, догляд, полив, вирощування, підживлення  троянд, петуній та сульфіній. На прохання слухачів, окремо зупинилась на вирощуванні, розмноженні, догляді за кімнатними рослинами, зокрема орхідеями. Також  жінок-господинь цікавили питання про вирощування та догляд овочевих культур. Пані Людмила залюбки відповідала на поставлені запитання, яких було чимало.

Досвідчений тренер досить цікаво та аргументовано провела й другий тренінг на тему «Вирощування печериць і гливи». Вона розповіла присутнім про умови життя культивованих грибів, підтримку мікроклімату, технологію  та способи вирощування печериць. Також розглянули деталі плодоутворення, умови його стимуляції. Аби уникнути хвороб і шкідників грибів тренер порекомендувала препарати для їх захисту.

Після завершення заходів  відгуки безробітних були позитивними і всі вони вважають ці заняття доцільними та корисними, адже це нові ідеї та невикористані можливості для підтримки особистого селянського господарства.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024