В Ківерцівському районі консультували «дистанційні сім'ї»

28 Листопада 2017, 09:33
2494

Протягом минулого тижня служба у справах дітей спільно з відділом освіти Ківерцівської РДА у школах району перевірила організацію роботи та контролю за відвідуванням учнями занять. 

Про це йдеться на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

Зокрема, у Дідичівській ЗОШ І-ІІІ ступеня педагогічному колективу наголошено на необхідності покращення роботи з учнями, які перебувають на внутрішкільному обліку та дітьми з так званих «дистанційних сімей».

 На батьківських зборах у ЗОШ І-ІІІ ступеня села Муравище фахівці служби акцентували увагу батьків на особистій відповідальність не лише за життя та здоров’я своїх дітей, а й за їх виховання. 

«В наш час ми спостерігаємо дефіцит виховного ресурсу в батьків, що безпосередньо впливає на поведінку дітей в школі, на стосунки з однолітками. Нині в Україні з'явилося таке поняття, як дистанційна сім'я, де батько чи мати є заробітчанами у країнах Європи, а діти зростають у неповній сім'ї. .У таких дітей проявляються симптоми депривації - нестачі батьківської турботи. Тут ми спостерігаємо дефіцит виховного ресурсу. Якщо лише жінка виховує дітей, вона намагається бути для них і батьком, і матір'ю, проте ідеальною вона не може стати. Якщо мова йде лише про батька-вихователя дітей, то тут малечі не вистачає емоційного материнського тепла», - зауважила начальник служби у справах дітей Наталія Скубій.  

Керівник вкотре нагадала батькам  та педагогам про недопустиме перебування неповнолітніх в розважальних закладах та на вулиці у нічний час без супроводу батьків чи законних представників відповідно до статті 20-1 Закону України «Про охорону дитинства». У разі порушення чинного законодавства батьки будуть притягнуті до відповідальності.

Довідково 

Дистанційна сім'я – це неповна сім'я, де батько чи мати є заробітчанами у країнах Європи, а діти  зростають у неповній сім'ї, вихованням, яких, як правило займається бабуся чи дідусь. У таких дітей проявляються симптоми депривації – нестачі батьківської турботи, що може призвести до асоціальної поведінки неповнолітніми та вчинення в майбутньому правопорушень та злочинів.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром