В серцях і пам’яті народній: в ківерцівській книгозбірні зробили виставку до дня смерті Михайла Грушевського

28 Листопада 2017, 15:23
1857

У рамках відзначення 83-річчя з дня смерті Михайла Грушевського, у Ківерцівській бібліотеці представили добірку його найвизначніших творів.

Про це йдеться на сайт Ківерцівської РДА.

«Ківерцівська районна бібліотека для дорослих має у своєму фонді наукове і художнє надбання Михайла Грушевського, книжки, присвячені його життю і творчості, літературу, що характеризує часи, за яких жив, боровся і творив Великий син України. Відзначаючи  83 річницю з дня смерті  Михайла Грушевського, ми поділилися цими матеріалами зі своїми читачами. У книгозбірні розгорнуто виставку «В серцях і пам’яті народній»– розповідає директор централізованої бібліотечної системи Любов Михальчук.

У кожного роду є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків. До таких велетнів української культури, політичної думки і дій останніх двох століть, безперечно, належить Михайло Грушевський. Ім’я Михайла Сергійовича – це ім’я академіка Всеукраїнської Академії Наук, академіка Академії наук СРСР, колишнього голови Центральної Ради, славетного історика ХХ століття.

«Не раз українська земля ставала ареною для кривавих воєн. Тяжкі часи випали на початок ХХ століття. Війна, що розпочалася у 1914 році стала світовою і відчутно зачепила всю Україну. Перебуваючи у ворожих арміях, українці змушені були вбивати один одного, захищаючи при цьому чужі інтереси. Війна виснажила всіх її учасників. Почала розвалюватися Російська імперія. Скориставшись моментом, українські культурні і політичні діячі повели боротьбу за здійснення одвічної мрії народу України – створення незалежної держави. Саме Михайло Грушевський став її першим Президентом. 25 листопада 2017 року виповнюється 83 роки з дня смерті відомого історика. Ряд заходів заплановано у школах та книгозбірнях Ківерцівського району. Зокрема, в усіх навчальних закладах проведено тематичні уроки історії, у ЗОШ сіл Дідичі, Берестяне, Залісоччя виховні години «Видатні постаті українського державотворення», у Журавичівській ЗОШ розгорнуто екпозицію «Українська революція: головні події та постаті», – розповідає заступник голови райдержадміністрації Яна Церкевич.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром