Поетеса, яка народилася на Ківерцівщині, стала членом Національної спілки письменників

30 Листопада 2017, 15:16
2274

Поетеса Наталія Шульська стала членом Національної спілки письменників України.

Високу оцінку творчості  волинянки дали під час недавнього засідання Приймальної комісії НСПУ, – повідомляє «Волинська правда».

З достовірних джерел стало відомо, що  кандидатура Наталії Шульської була підтримана членами Приймальної комісії НСПУ одноголосно. У Вікіпедії (стаття  «Волинська обласна організація НСПУ» ) вже значиться, що Шульська Наталія Миколаївна – член Національної спілки письменників із 23.11.2017 року.

«Мої вірші наївно-розхристано-босі…Гарячі, колючі, багряно-млосні, кароокі, осінньостиглі.Вони пристрастні і не дуже, складні, а насправді до болю прості, солоні, як дощ, і солодкі, як мед», – так розтаємничує своє творче «Я» поетеса. До речі, Наталія Шульська пише також прозу та  літературознавчу аналітику.  Вона – кандидат філологічних наук. Працює доцентом кафедри соціальних комунікацій СНУ імені Лесі Українки. Викладає навчальні курси  «Редакторська майстерність», «Практикум із фаху», «Текстознавство» на напрямах підготовки «Видавнича справа та редагування» і «Журналістика».

«ВП» нагадує, що Наталія Шульська народилася 5 травня 1985 року в с. Берестяне Ківерцівського району Волинської області. У 2003 році закінчила загальноосвітню школу І-ІІІ ступеня с. Берестяне і вступила до Волинського державного університету імені Лесі Українки, після закінчення якого у 2008 році здобула кваліфікацію магістра української мови та літератури. Упродовж 2008–2011 рр. навчалася в аспірантурі Волинського національного  університету імені Лесі Українки на кафедрі історії  та культури української мови з відривом від виробництва. Успішно закінчила навчання в аспірантурі, захистивши в жовтні 2011 року дисертацію «Неофіційна  антропонімія Західного Полісся» і здобувши  науковий ступінь кандидата філологічних наук зі спеціальності 10.02.01 – українська мова.

Наталя Шульська  – автор більше трьох десятків  наукових статей і навчально-методичних праць, збірки  поезій «Веснянофілка», за яку у 2008 році отримала звання лауреата літературної україно-німецької премії імені Олеся Гончара. Керує творчим об’єднанням «Літературна кав’ярня».

Упродовж 2008–2012 рр. працювала на посаді старшого лаборанта ономастико-діалектологічної  лабораторії кафедри історії та культури української мови, інженера навчального відділу ВНУ імені Лесі Українки. Під час навчання в аспірантурі  проходила  наукове стажування в навчальних закладах Польщі, а також у Карловому університеті (Прага, Чехія).

Із лютого 2012 року призначена на посаду старшого викладача кафедри української літератури, пізніше – асистента кафедри видавничої справи та редагування і журналістики. Із вересня 2012 року обрана за конкурсом на посаду старшого викладача кафедри соціальних комунікацій, де працює й дотепер. У 2012–2013 рр. виконувала обов’язки заступника декана Інституту філології та журналістики з виховної роботи.

Викладає навчальні курси  «Редакторська майстерність», «Практикум із фаху», «Текстознавство» на напрямах підготовки «Видавнича справа та редагування» і «Журналістика». Наукові зацікавлення: українська ономастика, неофіційна антропонімія в мас-медіа, мовна культура журналістських текстів, редакторсько-видавнича підготовка різних типів видань, що функціонує на базі Інституту філології та журналістики.

Коментарі
01 Грудня 2017, 03:55
Щирі вітання від ківерцівських музейників!
01 Грудня 2017, 10:33
Ми раді за тебе. Вітаємо.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024