Ківерцівський РЦЗ провів акцію проти насильства

01 Грудня 2017, 11:00
1580

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Ківерцівському районному центрі зайнятості провели семінар пад назвою «Запобігання нелегальній  трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Про це Район.Ківерці повідомляє провідний фахівець з питань зайнятості Любов Мартинюк.

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства», ініційовану Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. 

Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. 

Захід відбувся за участі психолога Ківерцівського районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Олесі Поліщук. 

Основними завданнями акції було: 

  • привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків; 
  • активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства; 
  • проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства; 
  • формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства. 

Пані Олеся ознайомила присутніх  з поняттям насильства та його видами, адже існує не лише фізичне, а економічне та психологічне насильство, наслідки яких є не менш небезпечними ніж від фізичного. 

Учасники заходу отримали інформацію про установи в які можна звернутись за безкоштовною та конфіденційною психологічною чи юридичною консультацією  та номер «гарячої  лінії».

 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024