Боржників-землекористувачів запросили на комісію Ківерцівської РДА

03 Грудня 2017, 16:45
1430

У райдержадміністрації відбулося  засідання комісії з  відшкодування  збитків  власникам  землі  та землекористувачам  і  втрат  сільськогосподарського  та лісогосподарського  виробництва. Окрім  членів комісії, голів  сільських  рад  запрошено  на  комісію і  суб’єкти господарювання, які  користуються  земельними  ділянками без  правовстановлюючих  документів  на  території  Хорлупівської  сільської ради.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Комісія розглянула питання порядку денного та звернення  Звірівської  та  Хорлупівської  сільських  рад  щодо   використання  земельних  ділянок  на  території  зазначених  рад  без  правовстановлюючих  документів  та  самовільного  використання  земельних  ділянок. Присутні обговорили  можливі  шляхи  оформлення  права  користування  земельними  ділянками  відповідно  до  вимог  чинного  законодавства.

Перший заступник голови РДА, голова комісії Юліан Таранчук детально ознайомив присутніх по справі боржників-землекористувачів.

«Основним документом є рішення на виготовлення технічної документації або договір передачі в оренду земельної ділянки. Якщо не встановлені межі ділянки, яка віддана під оренду, то в розрахунок береться тільки земля під об’єктами. В іншому випадку розрахунок проводиться за розміром площі. Не можливо ухилитися від сплати податку за користування земельною ділянкою. Коли є межі, але орендар не оформляє договір з невідомих причин з нього потрібно витребувати наступні документи: заяву про бажання взяття у користування земельної ділянки, акт обстеження земельної ділянки, кадастровий план», – зауважив Юліан Віталійович.

 За результатами засідання комісії прийнято відповідні рішення.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024