Ківерцівським школярам розповідали про проблему насильства

03 Грудня 2017, 16:55
1298

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. В районній бібліотеці для дітей, з метою інформування школярів про проблему насильства, правила безпечної поведінки, відбулася зустріч із восьмикласниками ЗОШ №3 м Ківерці – правовий компас «Орієнтація на твої права і обов’язки».

Про це інформують на сайті Ківерцівської РДА.

Перед дітьми виступили директор Ківерцівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Нікітюк, начальник служби у справах дітей Ківерцівської районної державної адміністрації Наталія Скубій, старший лейтенант поліції Ігор Водько, які ознайомили дітей з чинним законодавством з даного питання, розповіли  про те, як поводитись,  щоб не стати жертвою насильства.  Посадовці відповіли на питання дітей, надали адреси та контактні телефони установ, спеціалісти яких, в разі необхідності, можуть надати потрібну допомогу, інформаційні буклети.

«Однією з ознак зрілого суспільства є нетерпиме ставлення до будь-яких проявів насильства, особливо щодо дітей. Жорстокість, зневажання інтересів дітей має тяжкі наслідки – формуються соціально дезадаптовані, малоосвічені особистості, а найголовніше – насильство породжує насильство», – наголосила  Наталія Скубій.

«Слід зауважити, робота з роз’яснення та вивчення чинного законодавства, міжнародних актів проводиться з урахуванням вікових, індивідуальних особливостей дітей та учнівської молоді. Проведення профілактичних заходів щодо насильства серед дітей та учнівської молоді сприяє формуванню правосвідомості та правової поведінки учнів, відповідальності за своє життя, розвиває активність, самостійність, творчість, створює умови для самореалізації особистості учня, – розповіла Оксана Нікітюк.

Бібліотекарі підготували книжкову виставку «Ми і закон». На виставці розміщені матеріали, які знайомлять дітей з їхніми обов’язками та правами, а також з розповідями про шкідливість тютюнопаління, алкоголю, наркотиків. Бібліотекар читальної зали Галина Чичотка провела інформаційну бесіду біля виставки. Восьмикласники із задоволенням переглянули соціальний ролик «Знай свої права та обов’язки».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024