Учні Карпилівського ліцею вивчали водно-болотні угіддя та їх цінність

04 Лютого 2022, 15:09
Еколого-освітнє заняття у Карпилівському ліцеї ФОТО 885
Еколого-освітнє заняття у Карпилівському ліцеї

З метою привернення уваги до Всесвітнього дня водно-болотних угідь, який щорічно відзначається 2 лютого, працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» завітали у Карпилівський ліцей Цуманської селищної ради та провели еколого-освітнє заняття.

Про це повідомила пресслужба парку у фейсбуці.

Основна мета заняття – продемонструвати цінність водно-болотних угідь для людства. Тому, для наочності, використали презентаційні матеріали. Урок відвідали 33 учнів та 2 вчителів.

Учням розповіли про те, яку користь несуть водно-болотні угіддя для всього людства та кожної людини зокрема і дізналися про рідкісних мешканців, які живуть на території нацпарку «Цуманська пуща». Також діти взяли участь у вікторині.

Темою 2022 року обрано: «Водно – болотні угіддя – на користь людям і природі!». Ця тема привертає увагу до важливості водно-болотних угідь для багатьох аспектів діяльності та здоров’я людини, а також ролі цих екосистем для збереження біорізноманіття. 

Відновлюючи та зберігаючи водно-болотні угіддя, ми застосовуємо природноорієнтовані рішення для накопичення води, адаптації до зміни клімату та розв'язання багатьох соціально-економічних питань, пов’язаних з використанням природних ресурсів.

Читайте також: Ківерцівський краєзнавчий музей та «Цуманська пуща» уклали договір про співпрацю

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024