Обговорили перспективи розвитку Ківерцівської ОТГ

09 Грудня 2017, 11:15
2870

Сьогодні, 8 грудня, у Ківерцівській міській раді відбулася зустріч з головами Сокиричівської та Суської сільських рад. Обговорили перспективи створення Ківерцівської об'єднаної територіальної громади.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Участь у заході взяли перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук, радник з питань децентралізації центру розвитку місцевого самоврядування у Волинській області Оксана Урбан, радник з питань комунікації центру Олена Кузьмич, працівники міської ради.

Ініціатором зустрічі був міський голова Володимир Жгутов. Він розповів, що міська рада вже два роки працює над створенням об’єднаної громади. Свої пропозиції надсилали Сокиричівській, Звірівській, Борохівській, Прилуцькій сільським радам. Однак результату немає. Прилуцька сільська рада відмовила місту в об’єднанні, Борохівська – прийняла рішення про об’єднання з Липинською сільською радою Луцького району, інші – в роздумах.

Про своє бажання об’єднатися з місті Ківерці заявили жителі Суської сільської ради, однак вони не можуть цього зробити, адже їх територіально розділяє Сокиричівська сільська рада.

Євгенія Мацюк, Сокричівський сільський голова, своє рішення аргументує тим, що об’єднуватися з містом не хочуть депутати сільської ради. До складу сільської ради входить 6 сіл. На території функціонує 16 установ комунальної власності. Люди, переконує Євгенія Михайлівна, бояться, що після об’єднання з містом ці установи закриються і, відповідно, вони залишаться без роботи.

Побоювання Євгенії Мацюк намагалася розвіяти представник обласного центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан, яка навела приклади успішного функціонування ОТГ на території Волинської області та України вцілому. Також Оксана Урбан наголосила на тому, що в разі зволікання, територіальні громади втратять можливість отримати державну субвенцію на розвиток інфраструктури.

Суський сільський голова Юрій Самолюк розповів, що відповідно до Перспективного плану формування територіальних громад Волинської області, Суська сільська рада віднесена до Тростянецької ОТГ. Але місцеві жителі на громадських обговореннях прийняли рішення об’єднатися з місті Ківерці. В разі подальшого зволікання з прийняттям рішення Сокиричівською сільською радою та об’єднання громад за Перспективним планом, не буде враховано бажання громади  Суської сільської ради.

Підсумовуючи Володимир Жгутов окреслив перспективи розвитку майбутньої Ківерцівської ОТГ, акцентувавши на залученні в місто інвестицій у виробничу та промислову галузь.

Перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук закликав Сокиричівського сільського голову активізувати роботу, за потреби запросити до участі у громадських обговореннях представників Ківерцівської міської та Суської сільської рад, центру розвитку місцевого самоврядування у Волинській області.

Представники центру розвитку місцевого самоврядування висловили готовність організувати для депутатів Сокиричівської сільської ради виїзд в об’єднані територіальні громади області, які успішно працюють.

Сподіваємося, що у 2018 році потужна, спроможна Ківерцівська ОТГ буде утворена.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024