Ківерцівський РЦЗ профорієнтує учнівську молодь

09 Грудня 2017, 12:20
4216

Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті, і без перебільшення можна сказати, що для старшокласників – це завжди проблема номер один. Саме тому  професійна орієнтація учнівської молоді є одним з головних напрямків служби  зайнятості.

Про це Район.Ківерці інформує провідний фахівець з питань зайнятості Любов Мартинюк.

У роботі з учнівською молоддю  Ківерцівським районним центром зайнятості використовуються різні профорієнтаційні заходи, серед яких профорієнтаційні  уроки, виїзні акції, Дні відкритих дверей та традиційний «Ярмарок професій», який відбувся у центрі дитячої та юнацької творчості місті Ківерці для учнів 9 та 11 класів ЗОШ I-IIIст. міста Ківерці та шкіл району.

Організаторами заходу вже декілька років поспіль є відділ освіти Ківерцівської райдержадміністрації спільно з  районним центром зайнятості.

У проведенні ярмарку професій взяли участь представники 20 навчальних закладів Волинської та сусідньої Рівненської областей: Коледж технологій бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Луцький національний технічний університет, Академія рекреаційних технологій і права, Володимир-Волинський педагогічний  коледж імені А.Ю.Кримського, Луцький педагогічний коледж, Рожищенський коледж ЛНУ ветеринарної медицини, Луцький медичний коледж «Монада», Колківське ВПУ, Торчинський професійний ліцей, Луцький кооперативний коледж ЛКА, Волинський коледж Міжнародного університету, Луцький інститут розвитку людини, Волинський коледж НУХТ ,та інші.

Представники навчальних закладів показували свої презентації, розповідали про умови та етепи вступу,  навчально-матеріальну базу закладу, професійний склад викладачів, свої досягнення, зокрема про можливість подальшого навчання та стажування  за кордоном. Всі запрошені представники навчальних закладів намагалися якомога більше розповісти про цікаве й насичене студентське життя.

Любов Мартинюк ознайомила  присутніх про послуги, якими можуть скористатися випускники у  службі зайнятості,  з переліком професій, курсами підвищення кваліфікації та навчальними закладами, за якими здійснює навчання центр зайнятості. Зокрема акцентувала увагу на центрах професійно-технічної освіти ДСЗ.  Профінформатор зазначала про важливість правильного вибору професії. Бажаємо майбутнім випускникам  не помилитися з вибором професії, знайти своє покликання, отримати достойну професію та стати справжніми професіоналами своєї справи.

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром