У Ківерцях ушанували Героїв Небесної Сотні

21 Лютого 2022, 17:09
Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні ФОТО та ВІДЕО 1111
Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

У місті Ківерці на меморіальному комплексі «Героям Євромайдану» покладанням квітів та спільною молитвою вшанували Героїв Небесної Сотні.

Пам'ятний захід відбувся 20 лютого, у неділю. Про це інформує пресслужба Ківерцівської міської ради у фейсбуці.

В Україні вже увосьме відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. День відзначається щороку 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння сягнуло свого піку. Цього дня 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Свої життя віддали 48 учасників протесту. 

«З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло 78 осіб, після 20 лютого – ще 20. Загалом у списках Героїв Небесної Сотні 107 осіб. Серед них були й наші земляки – Василь Мойсей, Іван Тарасюк та Юрій Сидорчук. Вони загинули за честь, за волю, за право бути народом, за країну, в якій не страшно жити та народжувати дітей», – йдеться у дописі пресслужби.

З промовою під час заходу виступили міський голова Олександр Ковальчук, брат загиблого Василя Мойсея Роман Мойсей, директор Ківерцівського краєзнавчого музею Оксана Сущук та голова Ківерцівської районної організації товариства Червоного Хреста України Любов Новосад.

Під час заходу усі присутні мали можливість послухати рядки авторського вірша, який особисто зачитала жителька громади Галина Галюк.

Читайте також: У Ківерцях вшанували загиблих воїнів та нагородили ветеранів війни в Афганістані

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024