У Ківерцівському лісовому господарстві поповнюють популяцію диких кабанів

12 Грудня 2017, 17:43
2271

У вихідні працівники ДП «Ківерцівське ЛГ» випустили на волю – у лісові масиви Воротнівського лісництва – ще двох диких кабанів. Нагадаємо: кілька тижнів тому у воротнівському лісі оселилися четверо представників цього виду тваринного світу з сусіднього – Звірівського лісництва.

Очевидно, що природа бере своє. Незважаючи на те, що кабанці, які досі мешкали у просторому вольєрі і завдяки лісівникам були повністю забезпечені харчами, свободі зраділи особливо, – повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Звісно, без нагляду вони не лишаться й нині. Місцеві лісівники також постійно підгодовуватимуть тварин. Зокрема, четверо диких мешканців воротнівського лісу досі щодня приходять до місць, де їм насипають зерно у годівнички.

Таким чином волинські лісівники намагаються збільшити популяцію диких тварин у місцевих лісах. Є плани найближчим часом оселити тут і оленя плямистого. Адже умови досить комфортні для їхнього проживання.

Крім того, режим заказника сприятиме швидкому збільшенню популяції. Тож лісівники вдячні депутатам обласної ради, які свого часу надали право вести мисливське господарство у Воротнівському лісництві саме державному лісогосподарському підприємству.

Варто зазначити, що волинським лісівникам доводиться не лише підгодовувати тварин, а й берегти їх. У тому числі – й від не надто добросовісних відвідувачів заказника, кількість яких після впорядкування воротнівської садиби значно зросла.

Зокрема, прикрий випадок стався у ці вихідні – місцеві мешканці прогулювалися територією з мисливськими собаками. Тож лайки добряче налякали кабанів, які в той час прийшли на підгодівлю.

Нерідко лісівникам у бік відвідувачів доводиться робити зауваження щодо їх поведінки у заказнику, де є свої обмеження. На жаль, не завжди люди з розумінням ставляться до подібного.

Але всі маємо пам’ятати: за недотримання правил поведінки у місцях, які є заповідними, законодавством передбачена відповідальність.

Зокрема, у заказнику суворо забороняється полювання на всі види тварин  і птахів, знаходження на території з усіма видами вогнепальної, пневматичної та іншої спортивної зброї, перебування з собаками.

Заборонено, і за це також передбачена відповідальність, засмічення лісових масивів, проїзд через територію заказника всіма видами транспорту (крім службових автомобілів, землекористувача або інспекційних служб), розведення вогнищ та встановлення наметів.

Тож вкотре звертаємося з проханням: дорогі волиняни, бережіть природу і цінуйте створену довкола красу. Лише так усе, що ми зараз маємо, збережеться на багато десятків чи й сотні років.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39