Ківерцівський календар: що відзначати 13 грудня

13 Грудня 2017, 14:08
1133

Андрії сьогодні святкують іменини, дівчата ворожать на судженого, а забобонні «наслуховують» воду.

10 грудня в історії України:

Іменини: 3 грудня Православна Церква вшановує пам'ять святого апостола Андрія Первозванного. Стародавня християнська легенда каже, що апостол Андрій Первозванний проповідував християнство в самому Царгороді, на побережжях Чорного моря та в околицях нашої столиці – Києва. Хоч Андрій Первозванний – християнський святий, але в народній традиції звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський характер: угадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання «калити». Крім цього Андрій Первозванний вважається покровителем морської справи, оскільки перед тим, як стати апостолом, був рибалкою.

Народний прогноз погоди:

  • 13 грудня вшановується пам’ять святого апостола Андрія Первозванного.
  • Андрій Первозванний вважається покровителем морської справи, оскільки перед тим, як стати апостолом, був рибалкою.
  • Наші пращури продовжували на Андрія «наслуховувати» воду.
  • Якщо у криниці тихо – хороша зима буде; а якщо шумить – потрібно готуватись до морозів, хурделиці та заметілі.

Астровісник:

Сьогодні 25-ий місячний день. Спокійний і врівноважений. Крихкий і прозорий як хрумкий грудневий льодок у калюжі. Нервозність, досить помітну наприкінці року, знижуйте дихальними практиками. Зітхніть спокійно й глибоко, сприймаючи життя таким, яким воно є: кому сума, кому тюрма. Місяць у Скорпіоні, тож тіло під цілковитим контролем (майже диктатом) розуму. Друга половина дня – важкий час для рутинної роботи, зате сприятливий, майже натхненний, для прибирання і спорту. Надвечір Марс ділитиметься з Місяцем пристрастю, але добряче поперчить її ревнощами. Не провокуйте когось на роль Отелло. І зверніть увагу на креативність Яго.

Коментарі
13 Грудня 2017, 21:06
В цей день дівчата ворожать не дивлячись на те, що це гріх. Бог заборонив всілякі гадання, ворожбицтва, заклиначів духів і тому все подібне.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024