У Ківерцівському РЦЗ розповіли про протидію насильству

14 Грудня 2017, 07:00
1611

В Ківерцівському районному центрі зайнятості провели черговий семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» в рамках Всеукраїнської акції  «16 днів проти насильства» за участі представника Ківерцівського відділу бюро надання безоплатної правової допомоги.

Про це Район.Ківерці інформує провідний фахівець з питань зайнятості Любов Мартинюк.

Мета заходу – привернення уваги наших громадян до проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

«Безумовно, проблема насильства в родині є досить гострою як для України, так і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає у тому, що прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, а і, спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя», – було зазначено на семінарі.

Головний спеціаліст Ківерцівського відділу бюро надання правової допомоги Денис Мазурок зауважив, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Він порадив, як реагувати на прояви насильства, розповів про правові механізми попередження та протидії насильству, в тому числі приватній сфері.
 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024