Ківерці: ліквідатори аварії на ЧАЕС та юні рятувальники запустили у небо синьо-жовті кульки

14 Грудня 2017, 15:45
2939

Координатори та вихованці дитячої громадської організації «Школа безпеки та виживання ТИВЕР» для ліквідаторів та членів їх родин підготували тематичний захід «Спомин про Чорнобиль».

Про це йдеться на сайті РДА.

Тиверці розповіли про Чорнобильську трагедію, її наслідки, показали відео-презентацію навчань юних рятувальників «Школи безпеки». Девіз Всеукраїнського руху  «Школи безпеки» – «Врятувати, запобігти, допомогти».

До слова був запрошений ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС Сергій Балицький. Він провів паралелі між трагічними подіями минувшини та сьогодення. Як активіст волонтерської організації подякував за небайдужість і допомогу, які вкрай необхідні наразі українським бійцям на сході.

До присутніх звернулися заступник голови РДА Яна Церкевич та голова райради Василь Хмілевський.

«Громада Ківерцівщини розділяє біль втрат разом з тими, кому сьогодні найважче: хто втратив своїх рідних: чоловіків, дітей, братів та сестер, усіх тих, хто загинув від отриманого радіаційного опромінення та хвороб. Тисячі мешканців, прилеглих до ЧАЕС міст і сіл, змушені були оселитися в інших місцях. Для багатьох другою домівкою став Ківерцівський район. Дякую усім, хто ціною свого здоров’я і життя захистив нас від наслідків техногенної катастрофи. Міцного вам здоров’я, довголіття, благополуччя, родинного затишку та мирного майбутнього», – наголосила у виступі Яна Церкевич.

За гідне виконання професійного та громадянського обов’язку, проявлені самовідданість та мужність при ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС керівники району вручили Подяки та квіти ліквідаторам – Миколі Арендарчуку (смт Цумань) та Тарасу Мартинюку (село Сильне).

В знак віри у мирне майбутнє ліквідатори та юні тиверці запустили у небо символічні синьо-блакитні кульки. 




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024