Ківерцівські лісівники «злапали» викрадачів дерев

16 Грудня 2017, 13:40
3259

Працівники групи оперативного реагування державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» спільно з правоохоронцями викрили незаконну рубку дубів у Ківерцівському лісгоспі.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Уночі, 15 грудня, працівники групи оперативного реагування державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» отримали повідомлення про те, що до лісу, зокрема у масиви Копачівського лісництва, поїхав підозрілий автомобіль.

До того ж, на той час було добре чути звук бензопили, яка нібито працювала в лісі. На повідомлення лісоохоронці зреагували миттєво і за кілька хвилин рейдова бригада та помічник лісничого прибули на місце. По лісовій дорозі вони й справді  зустріли авто, яке відповідало опису. Транспортний засіб рухався в напрямку до міста Луцька, тож лісівники вирішили слідувати за ним.

Сповістивши правоохоронців Луцького райвідділу Нацполіції про даний автомобіль, вони повернулися до ділянки, звідкіля непрохані гості виїхали. Там лісівники одразу помітили зрізані дуби. А  за кілька хвилин до згаданого місця прибула також і група Рожищенського районного відділу Нацполіції, позаяк самовільна порубка дерев була скоєна на території Рожищенського району.

Буквально за годину-другу працівникам мобільної групи Ківерцівського лісгоспу зателефонували луцьким правоохоронцям й повідомили, що затримали автомобіль. Щоправда, виїжджав він з однієї з вулиць в селі Рованці. Тож уже спільно – і лісівники, і правохоронці навідалися до господарського обійстя. На подвір’ї лежали дубові колоди, а господарі помітно нервували: одразу кинулися різати та рубати колоди.

Наразі деревина вилучена і доставлена до Рожищенського райвідділку. Разом з тим проводиться експертиза на зразок співпадіння зрізаних колод з пнями. Вину недобросовісних чоловіків, які скоїли самовільну порубку, обов’язково буде доведено. У такому разі їм доведеться відповідати згідно з буквою Закону.


 

Коментарі
21 Грудня 2017, 02:22
Як діда зловити вони можуть, а як фури з дубами в 18:00 кожен день з дубами що три дорослих мужики не обхватять то вони зловити не можуть та штрафанути на на пару десятків мільйонів. Хвастаються мусара прокляті!!! Вони таких бояться...
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024