Ківерцівський календар: що відзначати 17 грудня

17 Грудня 2017, 09:30
1129

Сьогодні церква вшановує Варвару, зима мости мостить, а люди дивляться на димар.

17 грудня в Україні:

Відзначається День працівника державної виконавчої служби

Іменинники:

Олександр, Олексій (Алексій), Варвара, Василь, Геннадій, Дмитро (Димитрий), Катерина, Іван (Іоанн), Кира, Микола, Серафім, Уляна (Юліана, Юлиания, Иулиания), Христодул і Христодула.

День пам'яті:

Цього дня у 1921 році померла польська письменниця Габріела Запольська, яка все своє дитинство провела в селі Прилуцьке, що на Ківерцівщині

Народний прогноз погоди:

  • Цього дня вшановується пам’ять святої Варвари.
  • У наших пращурів була традиція на день Варвари дома ставить гілочку, щоб до Різдва розпустилась.
  • З цього дня розпочинались сильні морози: «Зима мости мостить», «Тріщить Варюха — бережи ніс та вухо».
  • Люди виходили поглянути на дим із труби, щоб дізнатись про погоду: якщо дим стовпом іде – морози стоятимуть, якщо до землі прибивається – скоро відлига.
  • Небо на Варварину ніч зоряне – на холод, сліпе – на тепло.

Астровісник:

Тихо-мирно, інколи й не дуже, місяць докотився до 29-го дня циклу. Згідно з зоряним прогнозом – важкий період, час Гекати, адже скоро настане новомісяччя. Можливо, сьогодні з’явиться спокуса порівнювати себе з іншими, але робити того не варто. Тихе скромне життя нічим не гірше за яскраве й бурхливе. Щастя й нещастя і там, і там приблизно порівно. Уникайте сьогодні сварок, спорів, метушні, плачів, пустих клопотів, пригнічення чимось чи кимось. Не дайте себе опосісти дрібницями. Не дозволяйте їм бентежити вас і дратувати. Попри всілякі невтішні прогнози та похмурі віщування маємо бути вдоволеними і вдячними.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024