Лісові пожежі на Волині: вигоріло 1222 гектари

24 Березня 2022, 11:08
У період воєнного стану паління трави можуть кваліфікувати як диверсію та покарати позбавленням волі строком на п'ятнадцять років 262
У період воєнного стану паління трави можуть кваліфікувати як диверсію та покарати позбавленням волі строком на п'ятнадцять років

На Волині не вщухає проблема спалювання сухої трави. Лісівники та рятувальники постійно залучені до насіння таких пожеж.

Загалом на Волині вже зафіксовано 112 випадків загорянь в екосистемах.  На їх локалізацію працівники державної лісової охорони та техніка  виїжджали кожного разу. Про це інформує Волинське обласне управління лісового і мисливського господарства. 

Йдеться, що залучили в межах тисячі особового складу лісгоспів та членів добровільних пожежних дружин. 

За ці кілька теплих днів вигоріло 1222 га площ. Всі вони - зона відповідальності територіальних громад.

23 березня горіло поле біля села Прип’ять Шацької ТГ. Згоріло до 10 га.

Для гасіння задіювали пожежний автомобіль людські та технічні ресурси місцевого лісництв та громади.

Горять  землі Смідинської громади поблизу 59 кварталу Старовижівського лістництва. Згоріло приблизно 35 гектарів сухої трави і частково самосіви. 

Було залучено від лісгоспу пожежний автомобіль і трактор. Також техніку та ресурси ДСНС та громади. Долучилися до гасіння небайдужі жителі громади.

Пожежа була у селі Береськ Луцького району, де горіла болотиста територія орієнтовною площею до 70 га. Пожежу було локалізовано. До територій лісгоспу пожежа не дійшла. Було задіяно чотири пожежних автомобілі ДСНС, 6 тракторів місцевих жителів. Працювали на місці 10 майстрів лісу та до 20 людей місцевого населення.

Горіли землі Ковельської ТГ, орієнтована площа близько 15 гектарів. 

Локалізовано і підпал на  землях Черевахівського старостинського округу на Камінь-Каширщині, поблизу 37 кварталу Черевахівського лісництва. Приблизна площа - 0,5 га. Задіяні були  працівники лісової охорони та техніка ДП «Камінь-Каширське ЛГ».

Близько 10 га згоріло поблизу села Мосир на Любомльщині. На гасіння було задіяно пожежні машини, трактори лісгоспу. Працювали над локалізацією 20 людей.

Ще 100 га території сільгоспугідь вигоріло поблизу Чорноплеського лісництва ДП «Любомльське ЛГ». На гасіння було задіяно три пожежні машини, трактор лісгоспу. Працювали 40 людей.

23 березня лісовій охороні вдалося виявити та притягнути до відповідальності винних у підпалах. 

Зокрема загоряння поблизу кварталу 46 Цуманського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ спричинив місцевий житель Мізун Л. В. Його затримала група оперативного реагування лісгоспу. На порушника складено адмінпротокол.

Затримали і винуватця пожежі на Любешівщині. Це житель села Велика Глуша Мисько М. С. 

В селі Хотешів Камінь-Каширського р-ну затримали палія, який випалював  стерню. Повідомлено працівників поліції. Здійснив підпал житель села Добре Корінчук П. В.

Працівники ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» спільно з відділом ЗНС Ковельського РУ ГУДСНС України у Волинській області виявили факт спалювання сухої трави жителем міста Ковель Капітула Є.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024