Колишній жидичинський чернець поранений окупантами

08 Квітня 2022, 07:15
Макарій Дядюсь 2318
Макарій Дядюсь

Капелан Православної Церкви України Макарій Дядюсь поранений окупантами. 

Щоб рятувати Волноваху отець Макарій «зняв хрест і взяв автомат». Активно допомагав нашим захисникам, займався евакуацією людей в безпечні місця.  Отець Макарій дуже переживав за хлопців, яких перевозив, щоб їх не зачепила ворожа куля, а отримав поранення сам. Про це стало відомо включення у програмі «Духовна абетка» на 12 каналі.

Перші дні війни були для нього екстремальними, дуже тяжкими, бо приходилось проїжджати територією, де могли бути ворожі війська. Їздили під обстрілами. Багато людей залишилось у місті через страх загинути.

Нині отець Макарій у лікарні, почувається непогано і йде на поправку, сподіваючись на молитву від усіх, хто читає ці рядки. Каже, що силу молитву особливо відчувають і цінують ті, хто щодня ризикує життям під кулями.

З початку повномасштабної російської агресії цей районний центр Волноваха зазнав значних руйнувань через обстріли. Храм Святителя Миколая ПЦУ спочатку було пошкоджено, а за декілька днів окупанти його спалили.

Очільник волноваської парафії зізнався, що якоюсь мірою радіє за таку долю цієї церкви, бо над святинею нелюди могли й поглумитися. Божий дім був єдиним у цій місцевості, який належав ПЦУ, інші переважно російські.

Читайте також: «РПЦ набуває ознак тоталітарної секти», – священник з Мерви

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024