Ківерцівський календар: що відзначати 26 грудня

26 Грудня 2017, 11:32
1221

Сьогодні іменини святкують Євгеній та Анстасія, у Британії – день подарунків та святого Стефана, а в Україні вшановують пам’ять святих Євстратія і Авксентія.

Імениники: Аркадій, Арсеній, Євгеній і Анастасія.

У світі:

На другий день Різдва в багатьох країнах світу, зокрема в Британії, святкують День подарунків і день святого Стефана – архідиякона і  першого християнського мученика. Він був одним із апостолів, обраних апостолом Петром для допомоги нужденним і для проповіді християнства. Але за своє подвижництво був схоплений юдеями і забитий камінням. Одним із мучителів Стефана був Савл – майбутній апостол Павло, світоч і стовп християнства. Помираючи страшною мученицькою смертю, Стефан, подібно до самого Христа, просив, аби Господь був милостивий до мучителів, показуючи тим самим цілковите упокорення і справжню християнську любов. Мученику Стефану моляться задля припинення ворожнечі, чвар і розбрату.

Астровісник:

Гарна новина: 26, 27 і 28 грудня – одні з найсприятливіших в енергетичному плані днів останнього місяця року. Місяць росте, всі інші астрологічні показники теж у нормі, тож новорічний настрій гарантовано (якщо ви самі собі його не зіпсуєте). Сьогодні восьмий і дев’ятий місячні дні. Мирний і гармонійний період, але потрібен активний захист і протидія агресивним нападам темряви. Намагайтеся все сприймати без сплесків негативних емоцій. Пробачайте кривдників, женіть подалі злість і образи, пам’ятаючи, що «Єдиний спосіб перемогти потворність у світі – це перемогти її у собі».

Церковний календар:

26 грудня вшановується пам’ять святих Євстратія і Авксентія. 

Народний прогноз погоди:

  • У народі говорили, що «святий Євстрат сонечку радий».
  • За погодою перших 12-ти днів, які йдуть за днем Спиридона (25 грудня), передвіщали погоду кожного із 12-ти місяців року, що наступає.
  • Так 26 грудня відповідає січню, 27 – лютому, 28 – березню і т. д. до Різдва, яке вкаже на погоду в грудні Нового року.
  • Всі ці спостереження уважно записувались і завдяки їм люди знали чого очікувати від кожного місяця нового року.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024