На Волині провели серію вебінарів про підтримку дітей на війні

24 Квітня 2022, 17:45
На Волині провели серію вебінарів про підтримку дітей на війні 521
На Волині провели серію вебінарів про підтримку дітей на війні

Волинське управління Державної служби якості освіти започаткувало проведення серії онлайн-вебінарів з питань організації освітнього процесу і психологічного супроводу дітей в умовах воєнного стану «Дитина в умовах війни».

Про це повідомили в управлінні.

До першої серії заходів, які відбулись впродовж двох тижнів на початку квітня, команда управління Державної служби якості освіти у Волинській області у співпраці із співавторкою збірника психопедагогічних рекомендацій для роботи з дітьми 6–11 років, педагогом і практичним психологом  Оксаною Словік знайомили керівників та практичних психологів закладів загальної середньої освіти області з психопедагогічними рекомендаціями для роботи з дітьми 6-11 років, надали практичні поради від фахівців з психології, управління емоціями, освітніх програм, психологів та провідних вчителів України. Збірник розробили в межах міжнародного волонтерського мініпроєкту «Урок для дітей України» (під час і після війни) міжнародного проєкту «ОDNOWA / ОНОВЛЕННЯ» від громадської організації «Міжнародна асоціація сучасної освіти, науки та культури».

Учасники вебінарів мали змогу переглянути фрагменти пізнавально-ресурсних уроків, що допомагають школярам зберегти моральний та емоційний стан, реалізують потребу дітей у спілкуванні з вчителями на різноманітні розвивально-освітні теми у такий надзвичайно складний воєнний час. Крім цього, ознайомились з досвідом роботи ізраїльського психолога-педагога Шимони Гродзін-Чеасарі «Емоційний діалог з дітьми та вчителями в умовах військових конфліктів». Педагогам були представлені способи розв’язання психолого-педагогічних ситуацій, що виникають на уроках та у процесі спілкування з  школярами під час війни.

Друга серія вебінарів,  що відбулась впродовж минулого тижня у співпраці з ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти Волинського інституту післядипломної освіти, присвячена питанням допомоги дітям з особливими освітніми потребами, адже це найбільш вразлива категорія здобувачів освіти в умовах війни. Учасники заходів, серед яких педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти області та фахівці інклюзивно-ресурсних  центрів, ознайомилися з етапами психолого-педагогічної підтримки дітей з особливими освітніми потребами у воєнний період, особливостями дистанційної роботи з учнями даної категорії, застосуванням методів арт-терапії з метою психосоціального відновлення особистості, методиками роботи з дітьми, які мають соціоадаптаційні труднощі, слухачам  надано практичні консультативно-методичні рекомендації.

Заходи  відбулись в рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Ознайомитись з психопедагогічними рекомендаціями для роботи з дітьми 6–11 років можна за посиланням.

Постійне покликання на уроки міжнародного волонтерського мініпроєкту «Урок для дітей України»: https://meet.google.com/wjj-yibw-ozg (вхід вільний).

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39