Ківерцівський календар: що відзначати 2 січня

02 Січня 2018, 11:30
3031

Сьогодні День народження святкує відомий ківерчанин-астролог, церква вшановує Ігната Богоносця, а садівники трясуть дерева.

Ківерцівський календар:

Сьогодні 71 рік від дня народження Олександра Андрійовича Дейни (1947 року народження) – відомого уродженці Ківерцівщини (село Вікентіївка, а тепер Завітне), кандидата технічних наук, члена Астрономічного Всеукраїнського клубу «Астрополіс, наукового співробітника Інституту Магнетизму НАН України, фізика-експериментатора, майстра-виробника потужних телескопів для пізнання та вивчення ближнього й дальнього космосу.

Олександр Дейна
Олександр Дейна

 

2 січня у світі: 

  • День предків на Гаїті.
  • День святого Бертольда в Швейцарії.

Церковний календар:

Цикл передріздвяних свят в Україні завершує день Ігната, в народі Гната — другого січня. Гнат був учнем апостола і євангеліста Іоанна Богослова, єпископом Антіохії — давньої столиці Сирії. За переказами, його носив малюком сам Господь, але й Ігнатій носив у серці Бога, тому й одержав ім'я Богоносця. Страчений у Римі в 107 р. за проповідь християнської віри. Похований Ігнатій у Дальніх печерах Києво-Печерського монастиря. Був наділений даром зцілення хворих.

Ікона Ігнатія Богоносця
Ікона Ігнатія Богоносця

Іменини сьогодні у Гната, Таїсії та Данила.

Астовісник:

Сьогодні не лише 15 і 16-ий місячні дні, не тільки Місяць уповні, ще й до того ж у знакові Рака (тобто в своїй обителі), але й Супермісяць усього 2018 року! Вплив Місяця, який зараз знаходиться максимально близько від Землі, відчуватиметься аж до 7 січня. Ховатися за масками в цей період буде вкрай важко. Хто з якихось причин проспав новорічну ніч, може сміливо загадувати бажання. Очікуємо підвищеного емоційного фону, емпатії, романтичних поривів, алогічних учинків і взагалі – превалювання почуттів над розумом. До того ж, загостриться інтуїція і передчуття, особливо у водних знаків. Отже, все чудово, тільки посильте контроль над емоціями. Праця буде більш ефективною в першій половині дня. 

Народний прогноз погоди:

  • Погода цього дня вказує яким буде серпень.
  • Наші пращури помітили: наскільки сильний мороз, настільки буде спекотно влітку.
  • А якщо є іній на деревах, то погода найближчими днями буде ясною.
  • У минулі часи був звичай на Ігнатія навколо дому обносити ікони, захищаючи таким чином дім від зла.
  • У цей день садівники трясуть плодові дерева на хороший урожай.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024