Ківерчанам пояснили, чи доведеться змінювати документи після перейменування вулиць

20 Травня 2022, 18:10
Перейменування вулиць / Фото ілюстративне 880
Перейменування вулиць / Фото ілюстративне

Заступник міського голови міста Ківерців Віктор Лисюк відповів на поширені запитання від ківерчан щодо перейменування вулиць.

Цю інформацію він оприлюднив на особистій сторінці у фейсбуці. 

Перелік запитань та відповідей звучать так:

1. Чи потрібно змінювати місце реєстрації?

Законодавство не передбачає обов’язку вносити подібні відомості, оскільки зміна назви вулиці не є зміною реєстрації місця проживання. Перереєстрацію місця проживання особи можна здійснити під час обміну паспорта чи зміни прізвища, тобто коли виникає безпосередня потреба.

2. Чи обов’язково вносити зміни до документів на нерухомість?

Документи, що засвідчують право власності на нерухомість, залишаються чинними у випадку зміни назви вулиці, на якій вони розташовані. У випадку перейменування вулиці, на якій розміщена нерухомість, українським законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно, зокрема свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, дарування тощо.

3. Чи потрібно змінювати відомості про місцеперебування юридичної особи?

Зміна відомостей про місцеперебування юридичної особи та фізичної особи підприємця підлягає державній реєстрації відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

Перейменування вулиці місцеперебування юридичної особи є зміною місцеперебування юридичної особи, що передбачає необхідність внесення відповідних змін в установчі документи, змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, повідомлення банківських установ і контрагентів про зміну реквізитів у чинних договорах, виготовлення нової печатки, бланків тощо.

Водночас законодавство не встановлює граничних термінів для проведення зміни відомостей щодо місцеперебування, а отже, суб’єкт господарювання сам може вирішувати, коли необхідно провести реєстрацію змін.

Читайте також: У Ківерцях декілька вулиць тимчасово будуть без води

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024