У Ківерцівському лісгоспі намагалися вкрасти дуби

07 Січня 2018, 12:27
Фото ілюстративне 4166
Фото ілюстративне

У п'ятницю, 5 січня, стався черговий випадок незаконної рубки дерев. Працівники груп оперативного реагування лісогосподарських підприємств обласного управління виявили крадіжку дерев. Зокрема, останній випадок мав місце в лісових масивах Рожищенського лісництва.

Про це інформують на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарств.

Працівники мобільної групи державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» під час патрулювання почули звук бензопили і одразу зробили висновок, що в лісі хтось господарює у незаконний спосіб. Адже, зважаючи на те, що надворі вже сутеніло, штатні працівники на той час не проводили ніяких лісогосподарських робіт.

Й справді, підійшовши ближче, лісоохоронці помітили спилені дуби. А незабаром їм вдалося угледіти й кількох чоловіків, які як тільки побачили лісівників, кинулися навтьоки, навіть викинули на ходу бензопилу. Працівники лісової охорони розпочали переслідування крадіїв і швидко знайшли чоловіка й підводу з конем, котрі переховувалися неподалік у хащах.

Щоправда, чоловік наполягав на тому, що, мовляв, із Колок аж у цю місцевість (масив між селами Крижівка і Луків) приїхав лише для того, щоб назбирати гілячок, втім лісоохоронці сумнівалися в його словах. Адже на місці спилених дерев було добре помітно свіжі сліди від взуття людей, коней та підводи.

Незабаром на виклик лісівників прибули й працівники Рожищенського районного відділу Нацполіції. Вони відкрили кримінальну справу по даному факту, оскільки сума завданих збитків тягне на кримінальну відповідальність. 

А ще сподіваємось на те, що під час розслідування у затриманого чоловіка з підводою прокинеться совість і він надасть усю достовірну інформацію. 

Коментарі
07 Січня 2018, 14:54
спилені дуби....а на фото сосна
07 Січня 2018, 15:58
Шаноані журналісти. Прохання висвітлювати правдиву інфоомацію. І неперекручувати факти. Дякую за розуміння.
07 Січня 2018, 18:52
А в Копачівському лісі вирубали незаконно цілу ділянку ,відведену для учасників АТО .Де продовження розголосу ,Чи ви пишете тільки про дядька який вкрав два дубана дрова .а про сотню кубів ,слабо.
08 Січня 2018, 01:13
Вже в Ківерцівському лісгоспі стільки накрали, що жах. А кого засудили?- не чути В чому справа?- поліцаї і прокурори відкривають кримінальне провадження, а потім грають у свою любиму гру- підказують підозрюваним як і що говорити, підробляють експертні заключення і взявши грошики, закривають справу. При цьому ще і речові докази- вилучена деревина випаровується комусь з них на дошки і брусиА лісові кадри ї...шать далі вхолосту,не без того, що керівництво також не проти в тому ж ключі "порішати". Логіка ж проста- всеодно поліцаї просруть, то краще без них , на місці порішати. Того і в надії на такий заробіток і ганяють вони по лісах. А колишня прошмандовка,головлєс, вже директор Шацького нацпарку,Ось такі справи, діточки.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024