У Ківерцівській громаді проаналізують, як переселенці та місцеві жителі можуть спільно діяти задля розвитку

10 Червня 2022, 19:16
Фокус-група / Фото ілюстративне АНОНС 693
Фокус-група / Фото ілюстративне

Один із проявів війни на Волині – це поява українців з інших областей, що вимушені лишити свої рідні домівки через дії агресора. За різними оцінками від 20 до 50 відсотків переселенців залишаться у тих територіальних громадах, де нині мешкають. У Ківерцівській громаді спробують проаналізувати, як внутрішньо переміщені українці та місцеві жителі можуть спільно діяти задля розвитку громади. 

Зустріч фокус-груп переселенців відбудеться у суботу, 11 червня об 11:00. Також о 14:00 того ж дня відбудеться зустріч для місцевих жителів, депутатів міської ради та лідерів думок Ківерцівської громади. Про це Район.Ківерці повідомив Дмитро Безвербний.

Учасники фокус-груп запрошують в приміщення Ківерцівського краєзнавчого музею (вулиця Незалежності, 24).

Кількість місць обмежена, для участі телефонуйте за номером: +38 (095) 130 09 71.

Це важливий крок для сприяння інтеграції переселенців у місцеві спільноти й залучати до спільних дій для розвитку сіл, селищ, міст і містечок.

Які виклики та загрози відчувають ВПО та місцеві жителі Ківерцівської громади? Що сприяє, а що стоїть на заваді у їх комунікації? Як об’єднати спільні зусилля для розвитку? Відповіді на ці та інші суміжні питання можна буде дізнатися завдяки серії фокус-групових досліджень.

Результати цих фокус-груп будуть опрацьовані та подані в аналітичному звіті, що згодом публічно обговорять всі зацікавлені.

Довідково:

Фокус-групи організовує Волинський Інститут Права в рамках проєкту «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області», що став можливий завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Читайте також: Ківерці: дві сім'ї переселенців шукають житло

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024