Доценти ВНУ доставили у Цуманську та Олицьку громади гумдопомогу з Німеччини

12 Червня 2022, 17:33
Гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб ФОТО 896
Гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб

Доценти Волинського національного університету імені Лесі Українки відвідали Цуманську та Олицьку громади та доставили допомогу, надану Дитячим Фондом Німеччини «ChildFund Deutschland» для дітей та сімей, які постраждали внаслідок воєнних дій в Україні.

Поїздка відбулася 10 червня. Про це на особистій сторінці у фейсбуці повідомила доцентка вишу Лариса Годік-Понєдєльник, яка відвідала громади.

Також у поїздці взяв участь доцент ВНУ Валерій Петрович, який є регіональним координатором проєктів від Українського фонду «Благополуччя дітей» на Волині.

За словами Лариси Годік-Понєдєльник, завдяки проєкту «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім'ям в Україні», який впроваджуватиметься до кінця 2022 року, лише упродовж квітня-травня у Волинській області залучено 550 000 гривень. 

Німеччина надала харчові продукти, гігієнічні засоби, господарчі товари та забезпечила психологічною підтримкою родини ВПО з дітьми. 

«Найвища оцінка, яка прозвучала з вуст харків’ян зі сльозами на очах була такою: «Ви, волиняни – неймовірні. Ми бували раніше на західній Україні, були у Львові, Ужгороді, Чернівцях. А про Волинь ніколи не чули. Зате сьогодні ми так вдячні волинянам за їх тепло, за їх доброту, за чуйність, що звичайними словами цього не передати.  Повірте, у нас у самих не вистачило б стільки любові, яка присутня у вас. Нам тут легко і просто, ми кожен день відчуваємо турботу. Наша біда – ми не знаємо добре українську мову. Так склалося. Але ми стараємося, ми прагнемо її знати… Завдяки вам…», – поділилася Лариса Годік-Понєдєльник у дописі.

Читайте також: 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024