Ківерцівщина: діти-переселенці з Підгайцівської ТГ відпочивають у літньому клубі

13 Червня 2022, 13:12
Діти-переселенці з Підгайцівської громади відпочивають у літньому клубі ФОТО 360
Діти-переселенці з Підгайцівської громади відпочивають у літньому клубі

Літній клуб з іпотерапією на базі громадської організації «СОТТОСОПРА», що на Ківерцівщині, допомагає пережити стрес війни дітям-переселенцям, які тимчасово переїхали до Підгайцівської громади.

Десять дітей безплатно відпочивають у літньому клубі завдяки трьом громадським організаціям – «Волинський Клуб Автомобільний», «СОТТОСОПРА» та «Бізнес Волинь», які взяли на себе усі фінансові витрати. Про це Район.Луцьк інформує пресслужба Підгайцівської сільської ради.

Керівниця літнього клубу Наталія Петрук розповідає, що війна та пережитий досвід лишили глибокий слід у душах дітей, і хто зна, скільки потрібно буде часу та зусиль, щоб вони почали почуватися краще і відчували себе у безпеці. Але навіть 10 днів, які вони проведуть у літньому клубі, матимуть позитивні наслідки – дітям дуже подобається спілкування з природою та тваринами, для багатьох це перший такий досвід.

Вихованці літнього клубу потрохи освоюються, змінюються, починають відкриватись і проявляти свої таланти у творчих шоу, які вони влаштовують щовечора.

Доглядають за кіньми, їздять верхи під наглядом тренера, ходять на прогулянки до лісу, грають настільні ігри, переглядають фільми, насолоджуються тишею заміського відпочинку.

Читайте також: Трьох ківерчан нагородили за участь в обласному фестивалі творчості

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024