Ківерцівський суд виніс вирок чоловіку за незаконне зберігання бурштину

20 Червня 2022, 20:25
Суд за незаконне зберігання бурштину / Фото ілюстративне 732
Суд за незаконне зберігання бурштину / Фото ілюстративне

Ківерцівський районний суд виніс вирок раніше не судимому уродженцю села Літогоща колишнього Рожищенського району у праві про незаконне привласнення та зберігання бурштину.

Про це Район.Ківерці дізнався з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

В середині вересня 2021 року чоловік у селі Сокіл незаконно привласнив каміння загальною масою 1,5 кілограма ринковою вартістю 955,23 гривні. При цьому він не мав відповідних документів, які б підтверджували законність походження бурштину.

Уродженець Рожищенщини умисно незаконно зберігав каміння в господарському приміщенні (літній кухні) за місцем свого фактичного проживання до моменту його виявлення та вилучення працівниками Відділення поліції №1 (місто Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області у ході санкціонованого обшуку.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю та дав пояснення.

Суд визнав винним уродженця Рожищенщини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, перероблювання бурштину) та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

На підставі статті 75 (Звільнення від відбування покарання з випробуванням), 76 (Обов’язки, які покладає суд на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням) КК України звільнити чоловіка від відбування призначеного покарання, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки, а саме:

  • повідомляти орган з питань пробації про зміну місця проживання;
  • періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Також чоловік має сплатити судові витрати в сумі 1 372,96 гривні. Каміння конфіскують.

Читайте також: Цуманчанину повідомили про підозру в незаконній порубці дерев у заказнику

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром