Самокат: розвага чи сучасний міський транспорт?

23 Червня 2022, 17:28
Самокати РЕКЛАМА 543
Самокати

Коли самокати вперше стали широко доступні в минулому столітті, вони використовувалися в основному дітьми. Нині цей вид транспорту перевершив усі рекорди популярності, ним все частіше користуються дорослі. 

Самокат – це більше, ніж просто весело проведений час. Це ідеальний варіант транспортування, прогулянки або поїздки на роботу для людей різного віку. Додатково це доступний та ефектний спосіб участі в різних спортивних заходах, таких як змагання з трюків BMX.

Як працює самокат?

Транспорт складається з керма для утримання й керування, майданчика для розміщення ніг (деки) та коліс для переміщення. Існують різні види та розміри цього транспорту. Моделі виготовляються з:

  • алюмінію;

  • магнію; 

  • титану; 

  • сталі; 

  • пластику.

Є два основні типи самокатів – неелектричні та електричні. Неелектричні працюють завдяки фізичному зусиллю користувача. Щоб керувати самокатом, користувач повинен триматися за кермо, покласти одну ногу на деку, а іншу – на землю, щоб штовхнути.

Електричні ж моделі працюють на акумуляторних батареях. АКБ подають електричну енергію на двигуни в колесах, перетворюючи її на рушійну силу.

Найпопулярніші види самокатів

Класичні міські самокати зазвичай мають двоколісну конструкцію, але також можуть бути винятки, оскільки моделі можна знайти й із трьома колесами. Колеса зазвичай виготовляються з поліуретану, мають середній або великий діаметр. Також більшість моделей мають амортизатори для більш комфортної довготривалої їзди. 

Міські самокати ідеально підходять для людей, які хочуть мати швидкий спосіб пересування в умовах густонаселеної міської забудови.

Триколісні самокати ідеально підходять для дітей, адже поєднують у собі розваги із фізичними вправами. Триколісна база має збільшену стабільність для забезпечення їх безпеки.

Самокат «Big Weel», як правило, має деякі відмінні риси, як-от надувні колеса. Це дозволяє комфортно їздити практично будь-якою дорогою за будь-яких погодних умов. Але важливо зрозуміти, що цей тип трохи важчий у керуванні. Вони також мають ручні гальма на кермі та невеликий простір для ніг.

Електричний самокат – ідеальний вибір, коли ви маєте намір переміститися з точки А в точку Б без особливого стресу. Електросамокат може долати велику відстань і сягати швидкості, у п'ять разів більшої, ніж у пішохода. Він портативний, простий у використанні, тому ідеально підходить як засіб пересування для підлітків і дорослих людей.

Інерційні самокати сподобаються людям, які люблять нові та незвичайні відчуття. Відрізняються від інших видів типом докладання рушійного зусилля – тут не потрібно відштовхуватися, а обидві ноги весь час залишаються на підставках. Є спеціально створені для виконання трюків.

Незалежно від того, шукаєте ви варіант для дітей молодшого віку чи ідеальний самокат для дорослих – сучасний ринок пропонує масу моделей у різних цінових категоріях.

Читайте також: Як пережити літню спеку: вісім простих порад

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024