Суд посадив під арешт чоловіка, який в Сокиричах поширював ідеї «руского міра»

28 Червня 2022, 18:58
Суд / Фото ілюстративне 866
Суд / Фото ілюстративне

Луцький суд призначив місяць арешту літньому чоловікові, який публічно підтримував російську агресію в Україні та звинувачував у початку війни «бандерівців» і українську владу. 

Про це чоловік заявив у ході розмови з мешканцями села Сокиричі Ківерцівської громади. В суді обвинувачений розкаявся, йому призначили лише місяць арешту, пише «Zahid.net» з посиланням на судовий реєстр.

Як зазначено у вироку Луцького міськрайонного суду, точний час розмови не встановлено, відомо лише, що вона сталась у березні чи квітні цього року.

Зокрема, чоловік звинувачував українську владу в початку повномасштабної війни та повторював проросійські наративи про «бандерівців». У вироку є декілька цитат чоловіка:

  • «кому потрібна та Україна, Путіну (ненормативна лексика) та Україна не треба, вона і так скоро здохне»;
  • «чого поїхали бандери на Схід, вони винуваті, що війна на Донбасі почалась»;
  • «війна почалась через українську владу»;
  • «якби бандеровці у 2014 році не пішли з війною на Донбас, то все було б інакше».

Допитаний у суді чоловік визнав, що дійсно це говорив та запевнив, що шкодує про вчинене. Попросив суворо не карати. Суттєвим доказом у справі стали свідчення двох очевидців.

Суд визнав його винним у порушенні частини 1 статті 436-2 ККУ (виправдовування російської агресії проти України) та призначила йому місяць арешту. 

За проведену лінгвістичну експертизу любитель «руского міра» заплатить 1,3 тисячі гривень. Вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

Читайте також: Ківерцівський суд зобов'язав чоловіка сплатити штраф, який побив чоботом іншого

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024