Ківерцівський район отримав чотири нові шкільні автобуси

12 Січня 2018, 13:12
3262

Райони Волині отримали новенькі шкільні автобуси замість тих, які у 2014 році передали у зону проведення антитерористичної операції. Урочиста передача нового транспорту для школярів відбулася сьогодні, 12 січня, на Київському майдані у Луцьку.

Про це пише Волинська правда.

Дев’ять районів Волині отримали нові шкільні автобуси. Зокрема, у Ківерцівський район сьогодні, 12 січня, поїхали чотири новенькі жовті автобуси, у Камінь-Каширський, Локачинський та Шацький – по два, у Горохівський, Любешівський, Старовижівський, Луцький та Турійський – по одному автобусу.


 

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що сьогодні в області дуже багато розмов щодо реформи освіти і оптимізації шкіл. Утім, за його словами, діти, які ходили раніше у школи, де було декілька учнів, нині пішли в опорні школи зі спорткомплексами, просторими класами, обладнаними за останнім словом техніки. Проте, для області актуальна проблема доїзду до опорних шкіл. Тож вже третій рік в області реалізовують програму щодо закупівлі шкільних автобусів.


 

Так, у 2017 році придбали вже 23 шкільних автобуси на загальну суму 38 мільйонів 605 тисяч гривень. З них – частину за державний бюджет та ще частину за кошти місцевої скарбниці. Протягом 2017 року уже вручили 8 автобусів, сьогодні ж – передали ключі ще від 15.

«Нехай ці автобуси служать освітянам, успішно підвозять діток до нових і тих, що будуть будуватися сучасних шкіл. У щасливу путь!», – сказав голова ОДА.

Далі ж слово взяв директор дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №1 «Богдан Моторс» Дмитро Писаний. Він зауважив, що для заводу – велика честь виготовляти та передавати продукцію, яка служитиме на благо майбутнього області – дітей.

Вдячність за чотири новенькі автобуси від усієї громади Ківерцівщини  висловив заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації Юліан Таранчук. Він зауважив, що новий транспорт возитиме учнів сіл Олика, Дерно, Тростянець, а також школи №4 міста Ківерці.

Опісля ж очільник Волині Володимир Гунчик урочисто вручив представнику кожному з вищезгаданих районів  ключі від новеньких автобусів для школярів.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024