Ківерцівський суд виніс вирок чоловіку за незаконну порубку деревини

03 Липня 2022, 16:05
Зрубана сосна / Фото ілюстративне 782
Зрубана сосна / Фото ілюстративне

Ківерцівський районний суд виніс вирок раніше не судимому жителю села Матейки Луцького району у вчиненні кримінального проступку, а саме у незаконній порубці сосни звичайної.

Чоловік зрубав дерева 19 квітня 2022 року. Про це Район.Ківерці стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

В обідню пору доби чоловік перебуваючи в третьому кварталі третього виділу Холоневицького лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» умисно завдав шкоди довкіллю. Не маючи лісорубного квитка, за допомогою бензопили «Sirius» правопорушник незаконно зрізав два дерева породи сосна звичайна сироростуча і порізав їх на чотири колоди.

Увечері незаконно зрубану деревину виявив працівник лісової охорони ДП «Ківерцівського ЛГ» під час її перевезення гужовим транспортом. Колоди вилучили працівники поліції.

Житель села Матейки завдав державі збитків на загальну суму 30 699,05 гривень. Правопорушник повністю визнав свою вину.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 246 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що у гривневому еквіваленті становить 17 000 гривень.

Попередній арешт підсудного скасували. Також чоловік має сплатити витрати, які пішли на проведення судової трасологічної експертизи в розмірі 686,48 гривні.

Читайте також: Ківерцівський суд зобов'язав чоловіка сплатити штраф, який побив чоботом іншого

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024