Чоловіка засудили за викрадення мотоцикла у селі Башлики

03 Липня 2022, 18:43
Мотоцикл марки «Viper» модель «ZS150-J» / Фото ілюстративне 593
Мотоцикл марки «Viper» модель «ZS150-J» / Фото ілюстративне

Ківерцівський районний суд виніс вирок раніше не судимому чоловікові у вчиненні кримінального проступку, а саме у незаконному заволодінні транспортним засобом, а саме мотоциклом.

Правопорушник викрав транспорт 23 лютого 2022 року близько 00:17 ночі. Про це Район.Ківерці стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Уночі обвинувачений, перебуваючи у селі Башлики Цуманської громади та в стані алкогольного сп`яніння, пройшов на неогороджену територію домогосподарства сів на чорний мотоцикл марки «Viper» модель «ZS150-J» (вартість 7 823 гривні). Він виїхав з території домогосподарства та попрямував до місцевого магазину «Оленка», після чого його помітив місцевий житель.

У вчиненому правопорушенні чоловік щиро розкаявся, просив суворо не карати. Потерпілий просив суд не призначати обвинуваченому реальну міру покарання.

Суд визнав викрадача винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом), та призначити йому покарання у виді обмеження волі на строк 3 роки 6 місяців.

На підставі частини 1 статті 75 КК України (Звільнення від відбування покарання з випробуванням) звільнити засудженого від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 рік 6 місяців не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки (на підставі частини 1 статті 76 КК України):

  • періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Стягнути з чоловіка в дохід держави судові витрати, пов`язані з проведенням судових експертиз, у загальному розмірі 1 887,82 гривні.

Читайте також: Ківерцівський суд виніс вирок чоловіку за незаконну порубку деревини

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024